Het kabinet heeft de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan uitgebreid en verlengd tot en met 6 april. Voor ADO Den Haag betekent dit dat de thuiswedstrijd tegen FC Emmen van zondag 5 april ook afgelast is, nadat dit eerder al gebeurde met de duels met Fortuna Sittard en FC Twente.

Ook heeft het kabinet bekendgemaakt dat alle sportclubs in Nederland dicht moeten. Dat geldt voor alle sportaccommodaties, dus ook voor de trainingsfaciliteiten en stadions van clubs uit het betaalde voetbal. ADO Den Haag heeft hier gehoor aan gegeven. Dat houdt dus in dat het Cars Jeans Stadion gesloten is tot maandag 6 april en dat er tot die tijd ook niet collectief getraind zal worden. “De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden”, meldt de KNVB.

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi over de situatie omtrent het coronavirus: “Alle ontwikkelingen volgen zich in snel tempo op. Het is een zeer lastige tijd, waarin maar één ding het belangrijkste is: de gezondheid van ons allemaal. Daarom volgen wij het advies om alle activiteiten tot 6 april te staken. Namens de club wil ik iedereen oproepen om goed voor zichzelf te zorgen en voorzichtig te zijn in deze moeilijke periode.”

ADO Den Haag nam zelf ook al extra maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De club probeert zich achter de schermen voor te bereiden op diverse scenario’s en vraagt begrip voor het feit dat het beantwoorden van vragen wat langer dan gemiddeld in beslag kan nemen.

Blijf onze officiële kanalen in de gaten houden voor de laatste ontwikkelingen.