ADO Den Haag heeft per direct een aantal maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Er is besloten om het Cars Jeans Stadion en de Fanshop te sluiten en alle geplande evenementen te schrappen. De maatregelen gaan per direct in en gelden in ieder geval tot en met 31 maart.

Naast het sluiten van het Cars Jeans Stadion en de Fanshop (bestellen via de webshop kan wel) is ook het opleidingscentrum De Aftrap gesloten. Alle activiteiten van de jeugdopleiding van ADO Den Haag zijn tot nader order afgelast. Dat geldt ook voor alle commerciële en maatschappelijke activiteiten en alle evenementen (inclusief de rondleidingen) in het stadion. Medewerkers van ADO Den Haag zullen zoveel mogelijk vanuit huis werken. Interviews met medewerkers vinden uitsluitend telefonisch plaats.

Door de maatregelen wordt het de technische staf en spelers mogelijk gemaakt om in een afgeschermde omgeving, waarbij besmettingsrisico’s worden beperkt, te blijven trainen. Dat gebeurt, zoals eerder al gecommuniceerd, uitsluitend achter gesloten deuren. Uiteraard worden symptomen bij aanwezigen in het hoofdgebouw gemonitord en wordt naar aanleiding hiervan indien nodig actie ondernomen.

ADO Den Haag meent op deze wijze het maximale te doen om risico’s ten aanzien van bedrijfsvoering en gezondheid te minimaliseren. We vragen supporters, zakelijke relaties, journalisten en andere betrokkenen om begrip voor de situatie.

Geen voetbal in maart
Afgelopen donderdag werden alle wedstrijden van het eerste elftal, ADO Den Haag Vrouwen en de jeugdteams tot en met 31 maart afgelast, naar aanleiding van een maatregelenpakket van de regering. Ook de duels van de eSporters in de eDivisie gaan komende week niet door. Het is nog niet duidelijk wanneer alles wordt ingehaald. Via de officiële clubkanalen houden wij u uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen.