De Eredivisiewedstrijd tussen ADO Den Haag en Fortuna Sittard gaat vrijdagavond (20.00 uur) niet door. Dit besluit is onderdeel van de (extra) maatregelen die de regering na een crisisberaad opgelegd heeft om de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus te kunnen inperken dan wel te vertragen.

Het pakket met extra maatregelen van de regering gaat per direct in en blijft in ieder geval tot en met 31 maart 2020 van kracht. Onderdeel van de opgelegde adviezen is dat alle evenementen met meer dan honderd aanwezige personen en alle sportevenementen geen doorgang kunnen vinden. Het gaat dus op voor alle wedstrijden in het betaalde voetbal. De uitwedstrijd tegen FC Twente (zaterdag 21 maart) zal dus ook uitgesteld worden. Alle jeugdwedstrijden en duels van ADO Den Haag Vrouwen worden daarnaast ook afgelast tot het einde van de maand.

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi: “We delen absoluut het standpunt van de KNVB om alle wedstrijden zolang mogelijk met publiek te laten spelen, maar begrijpen de maatregel van de regering om nu niet te gaan voetballen uiteraard volledig”, aldus Hamdi. “Natuurlijk is het vervelend dat de situatie sportieve en maatschappelijke consequenties en ook financiële schade met zich meebrengt, maar uiteraard staat de gezondheid en veiligheid van eenieder voorop.”

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en FC Twente ingehaald zullen worden. De KNVB gaat zo snel mogelijk aan de slag met het kiezen van een nieuw speelmoment. Duidelijk is wel dat de aangeschafte kaarten voor het belangrijke duel geldig zullen blijven.

Blijf de officiële kanalen van ADO Den Haag volgen om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de gevolgen daarvan voor het voetbal en onze club. ADO Den Haag staat hiervoor uiteraard in nauw contact met de gemeente Den Haag, de KNVB en de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH).