ADO Den Haag kan bouwen op de jubileumpartij tegen Vitesse, zo stelt Alan Pardew in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam van komende zondag (14.30 uur). De Engelse hoofdcoach blikt voor de camera van ADO TV vooruit op de krachtmeting op Het Kasteel.

 

“Het vertrouwen is wel weer een beetje terug na het vertoonde spel tegen Vitesse”, zegt Pardew. “We waren natuurlijk wel teleurgesteld dat we niet drie punten hebben gepakt. Ze lagen voor het oprapen, maar het is ons niet gelukt om de zege te pakken. Maar het publiek was geweldig en het team was goed. Dat kunnen we dus meenemen naar de volgende wedstrijd.”

Na drie wedstrijden op de Haagse bank staat voor Pardew de teller op vier punten. De remise tegen Vitesse volgde na een overwinning op RKC Waalwijk en een nederlaag bij FC Utrecht. “Het doel is om de helft van het mogelijke aantal punten te behalen, maar vier uit negen is ook wel oké. Als we winnen bij Sparta, zitten we aardig op schema”, geeft Pardew aan.

Het is bijna een week geleden dat de transferwindow dichtging. ADO Den Haag verwelkomde daarin meer dan een handvol aanwinsten. “Op sommige posities hadden we wat dekking nodig”, stelt Pardew. “Dus los van het feit of het betere of slechtere spelers zijn, ging het ook om het indekken tegen blessures. Die kunnen je namelijk opbreken. Dat heb ik al vaker meegemaakt”, aldus de Engelsman, die nader inging op de meest recente versterkingen, Mark Duffy en Omar Bogle. “Mark heeft flair en creativiteit, iets wat wel een beetje ontbrak. Omar is een ander type spits dan de spitsen die we al hebben. Hij is beweeglijk, loopt veel en heeft veel ervaring.. Hij zal de concurrentie opschroeven.”

Pardew staat inmiddels al een maand aan het roer bij ADO Den Haag. “Ik heb het uitstekend naar mijn zin. Den Haag is een mooie stad en de fans zijn geweldig voor ons. Daar zijn we ze heel dankbaar voor.”