Milan van Ewijk draagt de rest van het seizoen het shirt van SC Cambuur. De 19-jarige rechtsachter wordt tot de zomer verhuurd aan de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Van Ewijk maakte afgelopen zomer de stap van Tweede Divisionist Excelsior Maassluis naar ADO Den Haag en had in de eerste wedstrijden van het seizoen direct een basisplaats te pakken. Daarna kwam de rechtsachter, mede door fysieke omstandigheden, minder in actie. In totaal kwam Van Ewijk tot dusver tot twaalf optredens in de Eredivisie, waarvan negen duels voor november. Van Ewijk staat nog tot medio 2022 onder contract in het Cars Jeans Stadion.

“Voor mij is het goed om nu vlieguren te maken en mezelf door te ontwikkelen”, zegt Van Ewijk over zijn tijdelijke overstap naar Leeuwarden. “Ik zal in de zomer als een sterkere en meer ervaren speler terugkomen bij ADO Den Haag. Uiteraard ben ik er heilig van overtuigd dat de club dan nog in de Eredivisie speelt. Ik ga de jongens in ieder geval goed aanmoedigen om erin te blijven.”

ADO Den Haag wenst Van Ewijk veel succes in Leeuwarden.