ADO Den Haag heeft de selectie op de laatste dag van de transferwindow voorzien van een nieuwe aanvaller. Omar Bogle (26) maakt per direct de overstap van Cardiff City naar het Cars Jeans Stadion. De spits wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de oud-club van Lex Immers.

Bogle is een (kop)sterke en doelgerichte aanvaller, die als jeugdspeler het tenue van drie profclubs droeg: West Bromwich Albion, Birmingham City en Celtic. Zijn carrière begon echter in de lagere divisies van Engeland, bij Hinckley United, Solihull Moors en Grimsby Town. Mede door de doelpuntenproductie van Bogle promoveerde Grimsby in 2016 naar de League Two. Op zijn beurt wist de spits dankzij 19 goals in 27 League Two-duels in januari 2017 een promotie naar Wigan Athletic af te dwingen. Na zijn eerste half jaar in de Championship met deze club verkaste Bogle naar Cardiff City, waar hij nu tweeënhalf jaar onder contract staat.

Tijdens zijn contractperiode bij Cardiff City speelde Bogle 24 officiële duels voor ‘The Bluebirds’, maar werd hij ook verhuurd aan achtereenvolgens Peterborough United, Birmingham City en Portsmouth. In totaal kwam de aanvaller tot vijftig optredens in de Championship, het tweede niveau van Engeland. Bij ADO Den Haag is Bogle de zevende aanwinst van deze winter.

“Het voelt goed om hier te zijn”, reageert Bogle op zijn overstap naar ADO Den Haag. “Ik heb geen moment getwijfeld om deze stap te maken. Het gevoel was vanaf het eerste moment goed. Natuurlijk heb ik de huidige stand in de Eredivisie gezien, maar ik ben ervan overtuigd dat ADO Den Haag de weg omhoog gaat inzetten. Daar hoop ik met doelpunten en assists een steentje aan te kunnen bijdragen.”

ADO Den Haag heet Bogle van harte welkom bij de club.