Thom Haye maakt het seizoen af bij NAC Breda. De 24-jarige middenvelder wordt door ADO Den Haag uitgeleend aan de Brabantse club, met een optie om de speler in de zomer definitief over te nemen.

Haye tekende vlak na de zomerse transferwindow voor twee seizoenen bij ADO Den Haag, nadat zijn contract bij de Italiaanse club US Lecce vlak daarvoor ontbonden werd. De oud-speler van AZ en Willem II kwam in Haagse dienst tot negen optredens in de Eredivisie, waarvan hij twee duels als basisspeler speelde. Bij NAC Breda kan Haye de kans op meer speeltijd verzilveren. In totaal speelde de technicus 168 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal.

“Hoewel ik het prima naar mijn zin heb bij ADO Den Haag en mijn steentje had willen bijdragen aan het realiseren van lijfsbehoud, is het voor mij ook belangrijk om veel aan spelen toe te komen”, zegt Haye over zijn overstap naar NAC Breda. “Ik blijf de verrichtingen van ADO Den Haag uiteraard op de voet volgen en hoop dat de club met overtuiging in de Eredivisie zal blijven.”

ADO Den Haag wenst Haye veel succes in Breda.

lr191222lll45321