ADO Den Haag heeft maandag drie vliegen in één klap geslagen op de transfermarkt. Nadat eerder op de dag al de komst van Laurens de Bock en George Thomas wereldkundig werd gemaakt, werd op de nieuwjaarsreceptie ook nog Mick van Buren (27) officieel welkom geheten in het Cars Jeans Stadion. De aanvaller wordt gehuurd van Slavia Praag.

Van Buren staat al drieënhalf jaar onder contract bij Slavia Praag, waarmee hij dit seizoen nog in de Champions League tegen Borussia Dortmund en FC Barcelona speelde. De Nederlandse aanvaller kwam regelmatig aan spelen toe bij de ploeg die momenteel op eenzame hoogte staat in Tsjechië, maar was wel vaker invaller dan basisspeler. De tijdelijke overstap naar ADO Den Haag vergroot voor Van Buren de mogelijkheden op meer speeltijd, in een voor hem vertrouwde omgeving en competitie.

Als oud-jeugdspeler van SV Slikkerveer, Excelsior en Feyenoord debuteerde Van Buren in augustus 2011 namens Excelsior in de Eredivisie. Na een geslaagd seizoen 2012/2013 in de Eerste Divisie, ging hij voor een Deens avontuur bij Esbjerg fB. Na 86 duels (25 goals en 8 assists) voor de Deense club maakte Van Buren in juli 2016 de overstap naar Slavia Praag, waarmee hij tweemaal landskampioen werd en ook twee keer de Tsjechische beker won. Voor zijn uitleenbeurt aan ADO Den Haag speelde Van Buren 81 officiële wedstrijden (15 goals, 7 assists) voor Slavia Praag, waar hij tot medio 2021 vastligt.

img 4611

“Ik kijk er erg naar uit om aan te sluiten bij de groep”, reageert Van Buren op zijn komst naar ADO Den Haag. Dinsdag zal hij voor het eerst meetrainen, op De Aftrap. “Ik ben erg gemotiveerd om bij deze mooie club weer in de Eredivisie te kunnen spelen. Ik ga er alles aan doen om ADO Den Haag te helpen met het realiseren van handhaving op het hoogste niveau. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken”, aldus de nieuwe aanvaller.

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi is verheugd dat ADO Den Haag na Sam Stubbs nog drie aanwinsten heeft kunnen begroeten. “Na de teleurstellende eerste seizoenshelft waren we op zoek naar nieuw elan. Dat hebben we nu gevonden. Niet alleen met de nieuwe trainers, maar ook met de vier nieuwe spelers. We zijn ervan overtuigd dat we met deze vier huurlingen, waarvan één met een optie tot koop (De Bock, red.), sterker zijn geworden”, stelt Hamdi. “De urgentie om de markt nog op te gaan is nu minder hoog geworden, maar we sluiten onze ogen niet voor buitenkansjes die zich nog kunnen aandienen.”

ADO Den Haag heet Van Buren van harte welkom bij de club!