ADO Den Haag heeft een aanvallende versterking in huis gehaald. George Thomas (22), international van Wales, wordt in de tweede helft van het seizoen gehuurd van Leicester City. Na Sam Stubbs is Thomas de tweede winteraanwinst in het Cars Jeans Stadion.

De in Leicester geboren Thomas startte zijn loopbaan bij Coventry City, waar hij de jeugdacademie doorliep en op 16-jarige leeftijd al debuteerde in de League One. Na 53 officiële duels in vier seizoenen, en een tussentijdse verhuurperiode bij Yeovil Town, maakte de Welshman een transfer naar Leicester City. Bij de Premier League-club zat hij meerdere keren bij de wedstrijdselectie, maar speelde hij zijn duels in de onder 23-ploeg. Vorig seizoen werd Thomas verhuurd aan Scunthorpe United, waarvoor hij 37 League One-wedstrijden (drie goals en zeven assists) speelde. Bij Leicester City o23 noteerde hij elf goals en zeven assists in 35 duels in de beloftencompetitie.

Op 29 mei 2018 vierde Thomas zijn debuut voor de nationale ploeg van Wales, in de oefeninterland tegen Mexico. Daarna kwam hij nog twee keer in actie voor zijn land, waaronder in de Nations League-wedstrijd tegen Ierland. Thomas is een aanvallende middenvelder, die ook als aanvaller kan spelen.

img 4593

Thomas kan niet wachten om bij ADO Den Haag aan de slag te gaan. “Ik wil de fans heel graag laten zien wat ik in huis heb en daarmee een bijdrage leveren aan het team”, zegt de Welshman. “Wat voor type speler ik ben? Ik zou mezelf vooral omschrijven als een hardwerkende en creatieve speler, die altijd alles voor het team geeft. Ik word vaak gezien als een veelzijdige speler waarmee de trainer meerdere kanten op kan”, aldus Thomas, die dus op het middenveld, maar ook in de aanval geposteerd kan worden.

ADO Den Haag heet Thomas van harte welkom bij de club!