Het trainingskamp van ADO Den Haag Vrouwen in Portugal is zondag van start gegaan.

Om 05.00 uur werd er verzameld op Rotterdam The Hague Airport. Bij gate 9 van deze luchthaven zou twee uur later het vliegtuig naar Faro opstijgen.

Het opstijgen gebeurde met 26 speelsters aan boord. Vijf speelsters van het belofteneltal hebben zich bij de hoofdmacht gevoegd. Keepster Maaike van Klink en speelsters Anne Sellies, Luna Knoester, Lizzy Mastemaker en Naomi Pique mogen zich in Armacã\;o de Pêra, Portugal laten zien.

Rond de klok van 09.00 uur (één uur tijdsverschil) landde het vliegtuig op Faro Airport. ADO Den Haag Vrouwen had een rustige vlucht achter de rug. Eenmaal aangekomen in hotel Holiday Inn zochten de speelsters en stafleden eerst uiteraard hun hotelkamer op. Daarna werd er gezamenlijk geluncht.

Na de lunch stond er een wandeling over het strand op het programma en konden de meiden daarna op hun eigen manier rusten. Sommige meiden gingen slapen, andere gingen liggen in de zon en er werd zelfs gezwommen\; want wat hebben we het getroffen met het heerlijk weer!

Er werd deze avond vroeg gegeten, want om 19.30 uur (lokale tijd) ving de eerste training op Portugese bodem aan. Vanwege de lange dag werd het een rustige, eerste training in Portugal.

Op naar dag twee, waar het tempo en de intensiviteit omhoog gaat!