ADO Den Haag heeft de technische staf per direct uitgebreid met Paul Butler. De 34-jarige Engelsman is afgelopen zondag aangesloten bij het trainingskamp in Zuid-Spanje en zal in ieder geval tot en met de rest van het seizoen als assistent-coach werkzaam zijn in het Cars Jeans Stadion.

In navolging van hoofdcoach Alan Pardew en assistent-trainer Chris Powell heeft ADO Den Haag met Butler nog een specialist met veel ervaring in het Engelse voetbal in huis gehaald. De nieuwe assistent-coach gaat zich met name ontfermen over de tactische presentaties en besprekingen met de rest van de (video)analisten.

De trainerscarrière van Butler begon ruim tien jaar geleden bij Fulham, waar hij samenwerkte met Roy Hodgson. Na zijn periode op Craven Cottage behoorde hij tot de technische staf van Paul Dickov bij Oldham Athletic. Daarna werkte Butler bij Doncaster Rovers opnieuw samen met Dickov, nadat hij eerst nog bij Blackpool onder de hoede van Paul Ince had gewerkt. Butler was vervolgens ook nog onderdeel van de technische staf van Derby County (met Steve McClaren) en Leeds United (met Thomas Christiansen).

“Ik ben zeer verheugd met deze stap”, zegt Butler over zijn komst naar ADO Den Haag. “Deze club wil omhoog en het is een mooie uitdaging om daarmee te helpen. Toen ik door Alan Pardew gebeld werd, twijfelde ik geen moment. Hij heeft vele jaren op het hoogste niveau gewerkt, waardoor ik elke dag van hem zal kunnen leren. Ik ken Chris Powell ook al. Ik heb veel respect voor hem”, aldus de nieuwe assistent-coach. “Maar ik kijk ook uit naar de samenwerking met de rest van de club. We gaan er alles aan doen om dit seizoen zo goed mogelijk te kunnen eindigen.”

Butler is in het bezit van het hoogste trainersdiploma van de Engelse voetbalbond (FA).

butler site