Ook de vijfde dag van het trainingskamp van ADO Den Haag in Alhaurín el Grande zit er alweer op. Het was een druk dagje, dat vol zat met activiteiten. Er werd tweemaal getraind, er vond een persmoment plaats en de avond werd gevuld met een diner en een quiz.

Stubbs
Tijdens de ochtendtraining stond er een nieuw gezicht op het veld: Sam Stubbs. De 21-jarige verdediger wordt gehuurd van Middlesbrough en was dinsdag al aangesloten bij de groep. Er moest nog even wachten tot het papierwerk volledig afgerond was, maar dinsdag konden we het nieuws aan het begin van de middag dan eindelijk bekendmaken.

img 4515

Op de altijd goed verzorgde grasmat van Hotel Alhaurín Golf Resort werd de selectie gesplitst in twee verschillende groepen. Eén groep werd tactisch onder handen genomen door coach Alan Pardew. De andere groep bestond voornamelijk uit aanvallers. Het was daarom niet gek dat de oefening grotendeels bestond uit inspelen, kaatsen, doorbewegen, wegdraaien en afronden.

Het gebeurde onder toeziend oog van een aardige portie journalisten. Na de ochtendtraining stond er namelijk een persmoment gepland, naast het zwembad. Hoofdtrainer Pardew, aanwinst Stubbs en een handvol andere spelers stonden de media te woord. De journalistieke partijen die zich gemeld hadden waren FOX Sports, de NOS, Omroep West, het Algemeen Dagblad, Haaglanden Voetbal en Den Haag FM.

Quiz-time
Vlak voordat de middagtraining begon, verscheen de aan zijn pols geblesseerde Tom Beugelsdijk even op het veld om wat lichte oefeningen te doen met fysiektrainer John Nieuwenburg en fysiotherapeut Edwin Coret. Een fijn moment voor Beugelsdijk, uiteraard.

img 4507

Er volgde een training met veel plezier, ondanks een venijnige sprintoefening waarbij twee spelers het steeds tegen elkaar moesten opnemen. Daarbij viel op dat Tomas Necid en Stubbs er alles aan deden om hun ploeggenoten van ‘Team Roze’ zo goed en luid mogelijk aan te moedigen. Het was mooi om te zien en horen. Na het sprintwerk werd er lang op standaardsituaties en ook weer op afwerken getraind. Crysencio Summerville sprong een gat in de lucht, toen hij hoorde dat zijn mooie vrije trap op de Instagram-story zou komen te staan.

Rond 19.00 uur druppelden de meegereisde én gewaardeerde sponsoren binnen in Hotel Alhaurín Golf Resort. Daar wachtte voor hen niet alleen een smakelijk diner, maar ook een voetbalquiz. Persvoorlichter Koen Jans had een niet al te gemakkelijke quiz in elkaar gezet en begon het vragenspel met de volgende vraag: wie gaan Necid, Beugelsdijk, John Goossens en AD-journalist Yorick Groeneweg opvolgen als quizwinnaars? Het antwoord volgt later.

Fotos' dag vijf (niet zichtbaar in app)