ADO Den Haag heeft een nieuwe verdediger verwelkomd. Sam Stubbs (21) komt per direct op huurbasis over van Middlesbrough, dat de centrale verdediger tijdens de eerste helft van het seizoen uitleende aan de Schotse club Hamilton Academical FC. Stubbs heeft zich dinsdag bij de selectie gevoegd op het trainingskamp in Spanje en wordt tot het einde van het seizoen gehuurd.

De in Liverpool geboren Stubbs doorliep de jeugdopleiding van Everton, die hij in 2013 verruilde voor de jeugdacademie van Wigan Athletic. Na zijn League Cup-debuut te hebben gemaakt voor Wigan, werd hij door The Latics verhuurd aan zowel Crewe Alexandra als AFC Flyde. In de zomer van 2018 maakte Stubbs de overstap naar Middlesbrough. Het is de derde keer dat Boro de verdediger verhuurt. Eerder droeg Stubbs ook al op huurbasis de shirts van Notts County en dus ook Hamilton Academical. Bij laatstgenoemde club kwam de Engelsman dit seizoen tot negentien optredens op het hoogste niveau van Schotland.

“Ik ben zeer blij om hier te zijn”, zegt Stubbs over zijn komst naar ADO Den Haag. “Deze stap komt voor mij op het juiste moment. Ik wil mezelf hier niet alleen verder ontwikkelen, maar wil er samen met het team ook alles aan doen om de club op het hoogste niveau van Nederland te houden. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Mijn eerste indruk van de club is zeer goed", aldus Stubbs, die nog wel medisch gekeurd moet worden.

Stubbs is de zoon van de bekende Engelse oud-voetballer Alan Stubbs, die tijdens zijn actieve carrière onder meer voor Bolton Wanderers, Celtic, Everton en Sunderland speelde. Daarna was hij ook bij meerdere Britse clubs als trainer actief.

ADO Den Haag heet Stubbs van harte welkom en wenst hem veel succes in het geel-groen.