Dag twee van het trainingskamp van ADO Den Haag in Spanje was er één van veel arbeid. Zowel in de ochtend als in de middag werd er fel én lang getraind door de selectie, die nu drie dagen geleid wordt door de nieuwe coach Alan Pardew. "Het is een soort van nieuw begin. Het is wel lekker om een ander geluid te horen", sprak aanvoerder Aaron Meijers bij ADO TV.

Gibraltarees foutje
8.15 uur stond er op de klok toen de spelers de slaap uit hun ogen veegden en plaatsnamen in de inmiddels alweer vertrouwde eetzaal van Hotel Alhaurín Golf Resort. Er moest een goede bodem worden gelegd, omdat het er fanatiek aan toe zou gaan op de tweede dag op Andalusische bodem.

img 4283

Er stonden twee pittige trainingen op het menu. En geen wedstrijd, zoals Lincoln Red Imps FC tot menig verbazing claimde. De Gibraltarese club had per abuis via haar officiële kanalen aangekondigd dat het tegen ADO Den Haag zou spelen, maar verwarde onze club met NEC. En dan verloor de ploeg uit Gibraltar tot overmaat van ramp ook nog met 2-0 van de Nijmegenaren. Maar dat terzijde.

Oranje boven
Men hoopte dat de zon op de eerste volle trainingsdag zijn entree zou maken in Alhaurín el Grande, maar dit bleek eerst nog ijdele hoop te zijn. In grauwe omstandigheden ging de eerste training van start, onder toeziend oog van een aantal naar Spanje gereisde media en fans. Eerst werd de selectie in vier verschillende groepen verdeeld, op basis van de linies. De aanvallers gingen afwerken, de middenvelders werkten een vlot en dynamisch positiespel af, de verdedigers werden onder handen genomen door Pardew en de keepers werden uiteraard aan het werk gezet door Raymond Mulder.

img 4358

De ochtendtraining werd beëindigd met een krachtparcours en een stevige serie korte partijspelen, waarin niemand zich een momentje van verslapping kon veroorloven. Uiteindelijk stonden twee ploegen tegenover elkaar in een spannende finale, die beslist werd met een ‘sudden death’. Team Oranje was de gele partij daarin de baas. Thom Haye verzilverde de bepalende pingel en vloog daarna in de armen van zijn springende teamgenoten Dehninio Muringen, Shaquille Pinas, Bilal Ould-Chikh, John Goossens, Tomas Necid, Donny Gorter en Youri Schoonderwaldt.

Na een prima lunch werden de spelers om 16.30 uur weer op het veld verwacht. Daar stond toen een elf tegen elf-vorm centraal. Tijdens deze 'wedstrijd' brak niet alleen het zonnetje door, maar werden er ook een aantal fraaie doelpunten gemaakt. Onder anderen Michiel Kramer had het op z’n heupen. Op z’n hoofd beter gezegd, want hij knikte meerdere ballen keurig in het net. Laat het een voorbode zijn voor de dag van morgen, als ADO Den Haag om 11.00 uur tegen vv Noordwijk oefent.

Videoverslag, inclusief interview met Aaron Meijers

 

Foto's