Het trainingskamp van ADO Den Haag in Zuid-Spanje is zaterdag van start gegaan. Maar niet voordat de selectie eerst nog een pittige ochtendtraining in het Cars Jeans Stadion voorgeschoteld had gekregen van de nieuwe coach Alan Pardew.

De tweede training van het jaar werd een stevige sessie, met veel beweging en snelheid. Constant hamerend op tempo en intensiteit probeerde Pardew zijn nieuwe pupillen klaar te stomen voor het trainingskamp en alles wat daarna komen gaat. Uiteraard alvast een beetje met het vizier op de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, van zondag 19 januari.

Uitgezwaaid door een clubje trouwe supporters stapten de spelers en staf rond de klok van 14.00 uur de bus in richting Rotterdam The Hague Airport. Bij gate 4 van deze luchthaven zou twee uur later het vliegtuig naar Málaga opstijgen. Maar niet voordat er warme ontmoetingen met bekende Spartanen plaatsvonden op het vliegveld. Tim Coremans, Aleksandar Rankovic en Henk Fraser gingen gelijktijdig met Sparta op pad en werden hartelijk begroet door hun oud-collega's.

timrob

Het opstijgen gebeurde met 24 spelers aan boord, omdat Jamal Amofa last-minute nog aan de selectie voor het trainingskamp was toegevoegd. Een heugelijk moment voor de verdediger van Jong ADO Den Haag, maar hij was niet de enige beloftenspeler die zich mocht melden. Keeper Youri Schoonderwaldt heeft namelijk de plek ingenomen van de naar Dordrecht vertrokken Mike Havekotte. Tom Beugelsdijk stapte ondanks zijn polsblessure gewoon op het vliegtuig, wat ook gold voor Stem Steijn.

Bij aankomst in het hotel in Alhaurín el Grande zochten de spelers en stafleden eerst uiteraard hun hotelkamer op. Zoals het in de mediterraanse cultuur hoort werd er daarna laat op de avond pas gegeten. Pasta, rijst, vis, groenten, een rijk aanbod aan salades en een selectie aan fruit en desserts. Een prima eerste avondmaal dus in Andalusië.

Na het diner was het tijd voor rust en her en der een babbeltje, voordat de ogen dicht gingen. Op naar dag twee, waarop de eerste trainingen gepland staan.