ADO Den Haag heeft Alan Pardew aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 58-jarige Engelsman heeft zich voor de rest van het seizoen verbonden aan onze club. De ervaren oefenmeester neemt Chris Powell mee als assistent-coach.

Met Pardew heeft ADO Den Haag een coach met veel ervaring in huis gehaald. De oud-middenvelder begon zijn carrière als trainer in 1999 bij Reading FC en stond daarna aan het roer bij achtereenvolgens West Ham United, Charlton Athletic, Southampton, Newcastle United, Crystal Palace en West Bromwich Albion. Als speler droeg Pardew het shirt van onder meer Crystal Palace, Charlton Athletic en Tottenham Hotspur. Een gevestigde naam in het Engelse voetbal dus.

Pardew heeft ervaring in het omgaan met lastige situaties, maar kent de weg naar succes ook. Met zowel West Ham United als Crystal Palace slaagde Pardew erin om de finale van de FA Cup te bereiken. Als coach van Newcastle United werd de Engelsman in het seizoen 2011/2012 zelfs voor het eerst in de clubhistorie tot Manager van het Seizoen gekroond in de Premier League. De ervaren Pardew krijgt bij ADO Den Haag, waar hij Fons Groenendijk opvolgt, de opdracht om de ploeg rechtstreeks te behouden voor de Eredivisie.

apkrul
Alan Pardew viel samen met voormalig ADO Den Haag-jeugdkeeper Tim Krul in de prijzen bij Newcastle United

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi: “We zijn erg blij met de aanstelling van Alan, die zijn sporen verdiend heeft in het Engelse voetbal. Hij beschikt over veel ervaring en dat is belangrijk in de huidige situatie. Tijdens de gesprekken zijn we zeer enthousiast geraakt over de voetbalvisie van Alan en de manier waarop hij de weg omhoog denkt te kunnen vinden met ADO Den Haag. Ook Chris brengt veel ervaring met zich mee, als speler en als trainer. We heten Alan en Chris van harte welkom”, aldus Hamdi. “Hoewel we een nieuwe hoofdtrainer en een nieuwe assistent hebben aangesteld, zijn we Dirk Heesen en de rest van de staf zeer erkentelijk voor de wijze waarop het team geleid is na het vertrek van Fons.”

Pardew heeft veel beelden van ADO Den Haag bekeken en heeft zijn nieuwe team ook al in levenden lijve aan het werk gezien. “Ik ben blij dat ik in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging ben uitgekomen bij ADO Den Haag”, stelt Pardew. “Het is een mooie en warme club, waar alles begint met werklust en passie. De ploeg zit in een moeilijke periode, maar we gaan er alles aan doen om het tij te keren. Dat moeten we met z’n allen doen. Met de spelers, de staf, het personeel en de fans. Samen gaan we voor een comeback.”

De nieuwe hoofdtrainer voegt toe: "Ik heb zeer positieve gesprekken gehad met het management van de club en vind het mooi dat de supporters zeer loyaal en gepassioneerd zijn. Deze twee dingen waren voor mij de belangrijkste factoren om voor ADO Den Haag te kiezen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en voor positieve resultaten te zorgen met de club", besluit Pardew.

Chris Powell
Powell (50) kende een rijke carrière als speler. De oud-verdediger speelde niet alleen voor Crystal Palace, Aldershot, Southend United, Derby County, Charlton Athletic, West Ham United, Watford en Leicester City, maar kwam ook vijf keer uit voor de nationale ploeg van Engeland. Na zijn loopbaan als speler, waarin hij meer dan 750 officiële duels speelde, begon Powell als trainer bij Leicester City. Daarna was hij succesvol bij Charlton Athletic, waarmee hij in 2012 met een puntenrecord kampioen werd in de League One. Na zijn periode bij Charlton was Powell actief als coach bij Engeland Onder 17, Huddersfield Town, Derby County (assistent en interim-coach) en Southend United. Ten slotte is hij ook nog coach bij de Engelse nationale ploeg, onder bondscoach Gareth Southgate.

cp
Chris Powell is als coach werkzaam bij de Engelse ploeg, onder bondscoach Gareth Southgate

Technische staf
Naast Pardew en Powell blijft de technische staf van ADO Den Haag ook bestaan uit assistent-trainer Dirk Heesen en keeperstrainer Raymond Mulder. Heesen en Mulder verlengden onlangs, samen met fysiektrainer John Nieuwenburg, hun contract.