Omdat Fons Groenendijk vrijdag wegens familieomstandigheden niet de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd van ADO Den Haag tegen PEC Zwolle kon doen, schoof Dirk Heesen eenmalig aan voor het wekelijkse moment met de vaste volgers. De assistent-coach wierp zijn blik op het duel dat komende zondag om 12.15 uur wordt afgetrapt in het MAC3PARK Stadion.

“Het is wel leuk om hier te zitten, maar de reden is natuurlijk niet leuk”, zo begon Heesen de persconferentie, doelend op de noodgedwongen absentie van Groenendijk. Na de interlandbreak, waarin er geoefend werd tegen Sparta (3-4 verlies), ligt de focus dus op PEC Zwolle-uit. Over de beoogde opstelling kon Heesen nog weinig kwijt. “We zullen in ieder geval weinig tot niets wijzigen”, aldus Heesen.

De rechterhand van Groenendijk kreeg de vraag of het duel in Zwolle een ‘zespuntenwedstrijd’ is. “In de voetballerij werkt het misschien zo, maar ik wil dat niet op die manier formuleren. Maar het belang van de wedstrijd kennen we natuurlijk wel. We willen in ieder geval zo snel mogelijk weg uit de onderste regionen en bekijken het van week tot week”, stelt Heesen. “De intentie om te winnen is er altijd, ook in Zwolle”, gaf de assistent-coach verder aan. “Deze groep wil altijd winnen en de spelers zijn altijd bereid om voor elkaar te vechten. De nieuwe jongens moeten en gaan daarin ook mee. We zijn daarom niet bang dat we uiteindelijk niet genoeg punten zullen pakken.”

Heesen werd ook nog gevraagd naar zijn eigen rol bij ADO Den Haag. “We houden van de manier waarop we werken met deze staf, inclusief Jeffrey van As. We mogen allemaal zeggen wat we willen en dat werkt prima. Ik krijg daarin ook waardering”, sprak Heesen, die verder aangaf dat nagenoeg iedereen fit is voor de krachtmeting met PEC Zwolle, een wedstrijd die vorig seizoen eveneens in een mindere fase met 2-3 gewonnen werd.