Na een succesvolle en mooie samenwerking van zes jaar gaan de wegen van ADO Den Haag en Wilfried Kanon scheiden. De 26-jarige verdediger maakt de overstap naar Egypte, waar hij een meerjarig contract ondertekent bij Pyramids FC.

Kanon streek in de zomer van 2013 neer bij ADO Den Haag, waar de 34-voudig international van Ivoorkust niet lang nodig had om uit te groeien tot een zeer gewaardeerde speler. Zes jaar later trekt ‘Boem Boem Kanon’ dus de deur van het Cars Jeans Stadion achter zich dicht, na 130 wedstrijden in het geel-groene shirt. In deze duels noteerde de Ivoriaan drie goals en zes assists. Tijdens zijn verblijf in Den Haag werd de veelbekeken documentaire ‘Willy, voor faam en familie’ geproduceerd. Kanon stond nog tot medio 2022 onder contract in het Haagse.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As is zeer positief over Kanon, maar weet dat de tijd voor de verdediger rijp was om een stap te maken. “Wilfried is met zijn power en uitstraling de afgelopen jaren van grote waarde geweest voor onze club. Het is mooi dat wij zo lang hebben kunnen beschikken over een volwaardig international van Ivoorkust. Gelukkig hebben we met Shaquille Pinas al wel een uitstekende vervanger voor Wilfried klaarstaan. Shaquille stond dit seizoen tot dusver elke wedstrijd in de basis en heeft laten zien dat hij er klaar voor is.”

ADO Den Haag bedankt Wilfried voor zijn jarenlange inzet voor de club en wenst hem veel succes in Egypte!

lr190831llu9132