Na ruim twee weken zonder competitiewedstrijd is het tijd voor de laatste twee speelronden van het reguliere Eredivisieseizoen. Komende zondag (14.30 uur) gaat ADO Den Haag op bezoek bij Feyenoord, de woensdag (19.30 uur) erna wordt de competitie thuis afgesloten tegen Willem II. Fons Groenendijk en John Goossens blikken bij ADO TV vooruit op het eerste duel.

ADO Den Haag bezet na 32 speelronden de tiende plaats in de Eredivisie. Een eindrangschikking in de middenmoot lonkt, maar in theorie is de achtste plaats (die recht geeft op play-offs) ook nog een optie. In dat geval moeten niet alleen de resterende duels gewonnen worden, maar moeten Willem II en FC Groningen ook nog de nodige averij oplopen. "Je bent behoorlijk afhankelijk van anderen, maar er is nog een kleine kans. En als dat zo is, dan moet je ervoor gaan", zegt Groenendijk. "Wij moeten zelf in ieder geval twee keer voor de winst gaan, ook in De Kuip. We hebben het vaker gedaan in wedstrijden die op papier moeilijk waren, zoals tegen FC Utrecht en AZ. We moeten onze wapens durven gebruiken.”

Voor Goossens heeft het treffen met Feyenoord een speciaal tintje. "Het is de club waar ik twee jaar rondgelopen heb en het is altijd leuk om terug te komen. Dit keer is het helemaal speciaal, met het afscheid van Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie. Ik heb veel respect voor deze twee personen, die veel betekend hebben voor het Nederlandse voetbal”, aldus Goossens. “Hopelijk kunnen we nog twee keer een goed resultaat behalen en dan zien we daarna wel hoe het ervoor staat.”

Fons Groenendijk heeft een nagenoeg fitte groep tot zijn beschikking. Alleen Ricardo Kishna ontbrak op de groepstraining. Wel komt er nog een aantal spelers terug van fysieke ongemakken.