De 5-0 overwinning op FC Utrecht was de grootste Eredivisiezege van ADO Den Haag sinds december 1991. De klinkende winst heeft de ploeg van Fons Groenendijk een boost gegeven voor de uitwedstrijd tegen AZ, die komende zaterdag om 18.30 uur begint in het AFAS Stadion. Samen met Danny Bakker blikt Groenendijk bij ADO TV vooruit.

Groenendijk heeft wel even nagenoten van de winstpartij tegen Utrecht. “We waren heel effectief, hebben keihard gewerkt en hebben het samen gedaan, ook met de fans. Alles viel op z’n plek”, stelt de trainer, die veel waardering heeft voor het feit dat zijn ploeg zoveel energie had in de derde wedstrijd in een week tijd. “Dat was mooi om te zien. De jongens zijn fit. John Nieuwenburg (fysiektrainer, red.) doet z'n werk goed.”

ADO Den Haag heeft de laatste jaren traditioneel moeite met AZ. Zes wedstrijden op rij gingen verloren tegen de Noord-Hollanders, met de laatste vijf duels zelfs zonder Haagse goals. “AZ-uit is op papier lastig, maar als we zo compact spelen als tegen FC Utrecht, dan kunnen we het elke tegenstander lastig maken”, aldus Groenendijk.

Danny Bakker verzorgde het laatste doelpunt van ADO Den Haag in Alkmaar, in december 2015. Toen werd er met 0-1 gewonnen. “Dat is alweer een tijdje geleden... hoog tijd om daar weer eens een mooi resultaat te behalen. We hebben in ieder geval vertrouwen getankt tegen Utrecht, terwijl zij een tikje kregen tegen De Graafschap (1-1, red.). Er liggen kansen voor ons", zegt Bakker, die scoorde tegen Utrecht.