Een wedstrijd winnen of een wedstrijd verliezen kan zomaar een aantal plekken schelen op de ranglijst. Zo klein zijn de verschillen nog in de Eredivisie. Daarom hoopt ADO Den Haag vrijdag (20.00 uur, thuis) naarstig drie punten te pakken tegen PEC Zwolle. ADO TV sprak met Fons Groenendijk en Lex Immers over het duel met De Blauwvingers.

De 3-2 nederlaag bij FC Emmen kwam hard aan, zo geeft Groenendijk aan. "Het was vooral een heel slechte eerste helft. Je vraagt je dan bijna af waar je naar zit te kijken. De tweede helft was echter prima. Daar kan je wel mee verder. Maar toch moet je dan wel weer de opgedane schade repareren. Dat lukte aardig, maar we beginnen uiteraard liever goed aan zo'n wedstrijd", aldus Groenendijk. Immers is het er roerend mee eens. "Ik baal verschrikkelijk van dat verlies. We hadden het nooit zover moeten laten komen. We hadden na de winterstop meer uit de duels met VVV-Venlo, NAC Breda en Emmen moeten halen. Nu is het zaak dat we ons vrijdag herpakken", stelt de middenvelder. 

Groenendijk beseft dat het nog wel een pittig karwei kan worden tegen PEC Zwolle, dat na de winterstop opgeleefd is en in de afgelopen vier duels tien punten pakte. "Ik ken Jaap Stam goed en ik gun hem veel, maar het is zaak dat we PEC Zwolle een halt toeroepen. Maar zij zullen ook voor de winst gaan en hebben natuurlijk ook de nodige kwaliteiten in huis. Het wordt een spannende wedstrijd, waarin het aankomt op strijd. Dat moeten we vanaf het begin laten zien, niet vanaf de rust. We moeten er gelijk staan", vindt de hoofdtrainer.

Groenendijk geeft aan dat Erik Falkenburg en Yuning Zhang nog steeds kampen met wat pijntjes en dat Ricardo Kishna nog wel een beetje tijd nodig heeft om topfit te geraken.