ADO Den Haag kan bouwen op de eerste seizoenshelft en het intensieve trainingskamp in het Turkse Belek, maar toch gooide een kleine griepgolf deze week wat roet in het eten voor de voorbereiding op de wedstrijd tegen VVV-Venlo in het Cars Jeans Stadion. Dit duel wordt komende zaterdag om 19.45 uur afgetrapt. Fons Groenendijk en Danny Bakker blikken vooruit.

Door een griepvirus was het eerste deel van de voorbereiding op de wedstrijd wat rommelig, zo geeft Groenendijk aan. "Maar met een beetje geluk is iedereen er wel bij", stelt de coach bij ADO TV. "Ricardo Kishna zal nog niet van de partij zijn, omdat hij een kleine reactie had op het pittige trainingskamp en we daarom nog voorzichtig met hem moeten zijn. We zetten daar, als technische staf, ook geen druk op." Bakker was woensdag ook nog ietwat grieperig, maar wordt steeds fitter. "Er is weinig aan te doen, maar in de week van een wedstrijd is het natuurlijk niet lekker."

Ondanks het virusje heeft ADO Den Haag vertrouwen in de pot tegen VVV-Venlo. Bakker: "De laatste periode voor de winterstop was goed. Die lijn moeten we doortrekken. Op het trainingskamp hebben we hard getraind en ons specifiek voorbereid op de wedstrijd tegen VVV. We hebben in Belek ook twee leerzame wedstrijden gespeeld tegen twee heel goede ploegen", aldus Bakker. Groenendijk is ook tevreden over het Turkse trainingskamp. "We hebben daar een prima trainingsweek gehad, met heel goede omstandigheden. Er ligt een goede basis voor de tweede seizoenshelft."

VVV-Venlo is bezig aan een sterk seizoen, met een achtste plaats na zeventien speelronden. "Vorig jaar zakten ze weg in de tweede seizoenshelft, maar dat verwacht ik dit jaar niet. Ze zijn stabieler geworden. Ze spelen altijd hetzelfde, met geduld en veel fysiek sterke spelers. We weten wat er van ons verwacht wordt en gaan voor de winst. Als alles klopt, kunnen we goed voetballen."