Het was een nat begin van de zesde dag van het trainingskamp van ADO Den Haag in het Turkse Belek. Aan het schema veranderde desondanks niets; opstaan, de lift in en naar de ontbijttafel. Na het invullen van de dagelijkse 'hoe sta je er voor-lijstjes' was er weer veel keuze bij het ontbijtbuffet.

Sommige spelers verslikten zich wel even in een hap van de eerste maaltijd van de dag. De reden is simpel. De uitslag van de voetbalquiz van de woensdagavond werd bekendgemaakt. En omdat iedereen vol verwachting het formulier met antwoorden had ingeleverd, kregen veel spelers en stafleden een bittere pil te verwerken. Tomas Necid, John Goossens en Tom Beugelsdijk hadden AD-verslaggever Yorick Groeneweg in het team gekregen en dat betaalde zich uit: ze werden glorieus winnaar van het edelmetaal in Belek. Een applaus van de hele groep en weer door.

immers

Alles stond op dag zes al in het teken van de oefenwedstrijd van vrijdag tegen Istanbul Basaksehir. En dus werden er beelden gekeken van afgelopen dinsdag, ter voorbereiding. Daarna ging iedereen het veld op. Het was even wennen aan het weer, want de regenjacks konden weer aan. Het plezier was er niet minder om. Na de gebruikelijke warming-up van John Nieuwenburg stond er een aantal mooie groepsvaardigheden op het programma. Hooghouden op diverse manieren, bijvoorbeeld hand in hand van de zestien tot aan de middellijn. Dat vraagt om afspraken en Erik Falkenburg, Tomas Necid, Nick Kuipers, Elson Hooi, Aaron Meijers, John Goossens en Thijmen Goppel hadden deze het beste begrepen. De vreugde was groot en het opdrukken ging aan deze mannen voorbij!

Daarna ging weer het vizier op Basaksehir, de tegenstander van vrijdag. Er werd elf tegen elf gespeeld, met een plek voor alle spelers. Behalve Trevor David, die met de medische staf verder aan zijn herstel werkt. Tussendoor waren er nog wat conditionele prikkels voor de basisspelers van dinsdag. Tijdens de lunch werden de winnende spelers van de quiz in het zonnetje gezet. Ze kregen allemaal een mooie beker, die ze nooit meer zullen vergeten. Er werd met trots geposeerd. Na de lunch was het tijd voor de gebruikelijke interviews met spelers en staf. En een heerlijke 'Q&A', waarin Nasser El Khayati en Robert Zwinkels antwoord gaven op jullie vragen. Het item zal spoedig te zien zijn bij ADO TV.

De mededeling dat de selectie het veld in de middag links kon laten liggen werd in eerste instantie als een groot geschenk aanvaard. En dat er in de gym verzameld moest worden voegde alleen maar wat nieuwsgierigheid toe. En het enthousiasme nam niet af toen Fons Groenendijk liet weten dat hij zijn plaats voor de groep af ging staan aan een goed afgetrainde instructrice die een lesje Step Aerobics voor de selectie in petto had. Fitnesstrainer Ed Groven had de spelers eerst nog in de maling genomen, door te doen alsof hij leiding zou geven aan de oefening. Maar de langharige instructrice greep de macht en liet de spelers bewegen op muziek. En dan pas kun je zien wie er ritmegevoel heeft, en wie niet. Een voor sommige pijnlijke constatering. Maar het idee van Groenendijk om zichzelf vrijaf te geven is gezien de glimlach op zijn gezicht voor herhaling vatbaar. En het kwam nu ook nog eens mooi uit, want buiten kwam het met bakken uit de hemel.

aerobics

Na het uitgebreide diner stond er in de avonduren nog een bespreking en wat vrije tijd gepland. Een minuut na het laatste woord in de bespreking werden de kaarten alweer geschud. Donny Gorter, Kuipers, Lex Immers, Meijers en Goossens zaten alweer in de kaartstand. En de staf ging evalueren en voorbereiden met een colaatje in de hand. En Bas Kuipers? Die is in Nederland aangekomen om vrijdag verder te reizen. Je mist dat blonde koppie toch. Bassie, nogmaals succes en bedankt voor alles!

Foto's

Videoverslag