Dag vijf van het Haagse trainingskamp in de Riviera van Turkije was een tamelijk rustige dag. De selectie en staf van ADO Den Haag konden zich in Belek eens een keer búíten de kalklijnen van de grasvelden van hun beste kant laten zien.

Maar niet voordat er, in bijzonder frisse omstandigheden, een ochtendsessie plaatsvond op het trainingscomplex van Hotel Sueno Deluxe. De figuurlijk én letterlijk goed gemutste groep werd hiervoor door de technische staf in tweeën gesplitst. De basisploeg van het oefentreffen met Trabzonspor (3-1 verlies) werd onderworpen aan een hersteltraining, die eindigde met een jongleerspel in teamverband. Eén team bleek hierin zéér kundig en reeg de zeges aaneen. Deze ploeg bestond uit Melvyn Lorenzen, Yuning Zhang, Aaron Meijers, Sheraldo Becker, Nasser El Khayati en Ricardo Kishna. Luide euforie was het gevolg.

erikyuning

Aan de andere kant van het Sueno Sports Center kregen de overige leden van de selectie een smakelijke training voorgeschoteld van Dirk Heesen en Edwin de Graaf. Eerst werd er met een afwerkoefening gekeken of het vizier op scherp stond, daarna werd de training afgesloten met een serie korte partijen. De ‘herstellers’ waren inmiddels al klaar en kwamen als aandachtig toeschouwer bij hun teamgenoten kijken. Bas Kuipers was er op dat moment niet meer bij, omdat de linksback na het ontbijt vertrok om een transfer naar een andere club af te ronden.

Na de lunch kregen de spelers, voor het eerst deze week, een middagje vrij van de staf. Veel spelers begaven zich naar 'The Land Of Legends', waar een kolossale Shopping Mall is samengebracht met een kleurrijk themapark. Een plek waar de harten sneller van gaan kloppen, al gold dat niet voor iedereen. Een drietal spelers – Erik Falkenburg, Donny Gorter en John Goossens – wandelde richting de golfbaan. Ze konden alle drie een aardig balletje slaan, wat in het geval van Goossens wel opmerkelijk was. De middenvelder maakte zijn debuut op het golfcourt. Overigens dook een aantal mannen ook de gym in.

edwin

Om 19.00 uur (17.00 uur Nederlandse tijd) was het tijd voor het immer grootschalige buffet. Met een volle buik verzamelde iedereen zich daarna in een conferentiezaal, waar de media-afdeling van ADO Den Haag eerst het inmiddels traditionele praatje hield over mediazaken. Er werd de nodige kennis opgedaan, maar niet de kennis die de spelers en staf een half uurtje later goed konden gebruiken.

De grote ADO Den Haag-voetbalquiz werd namelijk georganiseerd. Tezamen met een aantal meegereisde sponsoren en journalisten lieten dertien groepjes hun hersenen flink kraken. Het leverde veel denkwerk, discussie en lachende gezichten op. Het resultaat wordt donderdagochtend bij het ontbijt prijsgegeven...

Foto's

Videoverslag