De derde dag van het trainingskamp van ADO Den Haag in Turkije was er één van de omschakeling. Op meerdere fronten. Bij het openen van de gordijnen bleek de regen te zijn verdwenen en plaats te hebben gemaakt voor de zon. Een prettig aanblik en dus veel betere omstandigheden dan op de zondag. Even aan wennen voor iedereen.

Na het opstaan gaat er in en rond de ontbijtzaal eerst een tablet rond. De lijstjes moeten worden ingevuld. Elke dag, want de medische staf  moet weten hoe de spelers ervoor staan. Met een slaperige blik worden de vragen naar eer en geweten ingevuld. Na de bestorming van de ontbijtzaal en het verorberen van al het lekkers dat door de keukenbrigade van Sueno was klaargezet, was het omkleden geblazen. Op naar de derde veldtraining aan de Turkse Riviera.

Dit was een training van 'net niet'. Dat sloeg niet op de kwaliteit van de training, maar meer voor de groundsman van het complex. De netten in de doelen moesten worden vervangen en die klus was voor aanvang van de training net niet gereed gekomen. Dus zaten de mannen nog onverstoorbaar tussen de openingsoefeningen door de netten te rijgen. Daarna was het omschakelen geblazen. Het thema van deze maandagtraining met een creatieve invulling. Marvin van der Valk, naast video-analist ook gediplomeerd trainer, zwaaide de scepter. Als een veldheer leidde hij de oefening. De vergelijking met de Turkse grootmeester van Galatasaray - Fatih Terim, op het veld naast dat van ADO Den Haag bezig - is dan snel gemaakt. De bijnaam 'Valki Terim' had de jonge Hagenaar dan ook in no-time te pakken. 

website5

De oefeningen werden met groot enthousiasme, maar ook met een gezonde dosis fanatisme uitgevoerd. Met telkens de stem van 'Valki' tussendoor. Het riep de vraag op of er door de medische staf ook Strepsils waren ingepakt. Opvallend: de soepel bewegende Ricardo Kishna, de prima steekpasses van Yuning Zhang en de verdedigende tackles van Bas Kuipers. En een kopgoal van Elson Hooi. De vleugelaanvaller put motivatie uit zijn zondag aangemeten kapsel. De tegenwoordig als Fred Sandford of Don King door het leven gaande aanvaller maakte de kopgoal op aangeven van Kishna.

Luchen, verzorgen en rusten: vaste waardes op een trainingsdag. Na uiteraard een lunch in Sueno Deluxe, het hotel waar ADO Den Haag de hele week te gast is. Op de website van ADO Den Haag gaf Shaquille Pinas een eigenzinnig inkijkje in de verblijfplaats van ADO Den Haag deze week.

website1

Voor de middagtraining was de groep iets uitgedund. Tom Beugelsdijk, Kishna, Robert Zwinkels en Sheraldo Becker kozen voor een sessie binnen de muren van het hotel. De rest van de jongens buiten maakte er een beestenboel van. Het gevolg van een spelletje handbal/kopbal van jong tegen oud. Ook weer even omschakelen dus. Onder de bezielende leiding van Dirk Heesen werd een spel gespeeld waarbij de bal met de handen rond moest gaan, maar er wel met het hoofd gescoord moest worden. Lange tijd stond het slechts 1-0 voor oud door, opnieuw, een kopbal van Hooi. Nadat de regels wat waren veranderd en aangescherpt, kwam oud als winnaar uit de bus. De ervaring zegevierde. Aaron Meijers begrijpt hoe je een tegenstander uitschakelt. Door Melvyn Lorenzen, de langste van het stel, steeds naar beneden te trekken haalde hij de angel uit het spel van de jonkies. En steeds met een alles verhullende glimlach. En dan vergeten we Tomas Necid niet. De Tsjech was verdedigend en aanvallend zeer dominant.

website2

'Oud' zegevierde en pakte het door trainer Heesen aangereikte cadeau gretig uit. Elke winnende speler mocht namelijk een opdracht uitdelen aan een verliezer. Het leverde mooie plaatjes op. Yuning Zhang en Willy Kanon glibberden als een slang over het veld. Thijmen Goppel liep als een kakelende kip over de middenlijn, Danny Bakker was duizelig, Robin Polley moest dansen, Lorenzen bleek een breakdance-expert en Shaquille Pinas was een plassende hond. Tot grote hilariteit van de ploeggenoten en toeschouwers. De spelers rolden over het veld van het lachen.

Na nog wat fanatiek uitgevoerde techniekoefeningen en voetvolley, met voor de zoveelste keer een winnende John Goossens, kon het actieve gedeelte van dag drie de geschiedenisboeken in. Een mooie dag. Terug naar de rust van het avondeten en de vrije avond in het hotel. En buiten? Daar is het weer gaan regenen en zelfs wat gaan onweren. Dan moet iedereen toch weer even omschakelen.

Foto's

Videoverslag