Het is nog donker als de tweede dag van ADO Den Haag in Belek begint. Bij het openschuiven van de gordijnen vallen alleen de natte straten op. De gehele nacht heeft de regen de Turkse badplaats in zijn greep gehad. Het is een gevaar dat in deze periode in Turkije altijd op de loer ligt, maar er is inmiddels beter beloofd. Door de weergoden die via moeilijke tabellen hebben aangekondigd voor de komende dagen vooral zonneschijn te hebben gereserveerd.

Om 8.00 uur begin de selectie van trainer Fons Groenendijk aan de ontbijtparade. De keukenploeg van Sueno Deluxe had weer zijn uiterste best gedaan om een goed ontbijt te serveren. Aan twee tafels werd de hap naar binnen gewerkt. Vervolgens het vaste ritme van een trainingskamp; omkleden, tapen en de golfkarretjes in. Op weg naar het sportcomplex op het terrein van het hotel. Een weerzien met de plek waar vorig seizoen de basis werd gelegd voor een uitstekende tweede helft van het seizoen. Dat is natuurijk ook nu de insteek. Het enthousiasme dat getoond werd in de golfkarren was op het trainingsveld nog niet verdwenen. Een pittige training met conditionele prikkels en een toernooi met vier ploegen. De teams lagen dicht bij elkaar; zo was er tijdens de groepswedstrijden nog weleens een penaltyserie nodig om een beslissing te forceren. Dat onder toeziend oog van diverse meegereisde sponsoren.

website2

Aan het einde van de intensieve training bleek 'ploeg zwart' - met Lex Immers, Bas Kuipers, Sheraldo Becker, John Goossens, Nick Kuipers, Ricardo Kishna en Indy Groothuizen - de winnende equipe. Zij kregen een mooie teamfoto als aandenken en een compliment van de trainer. Aan de hele groep overigens. Er werd hard gewerkt. En het is ook duidelijk dat Ricardo Kishna er echt aan komt. Er zijn nog een paar stapjes te zetten, maar wat de huurling van Lazio nu al laat zien is bij vlagen weergaloos.

Tijdens de training werd er door het hotelpersoneel ook hard gewerkt. Een voor ADO Den Haag bekend fenomeen. Galatasaray is namelijk gearriveerd. En dat betekent dat een deel van de hofhouding van de Turkse topploeg als kwartiermaker aan de slag is en het personeel van het hotel als een knipmes buigt en zorgt dat alles in orde is. Net als vorig jaar wordt ADO Den Haag geen blik op de training van de mannen van Fatih Terim gegund; alles wordt afgesloten en afgedekt. Het is niet anders. Bij ADO ligt de focus op Trabzonspor, de tegenstander van komende dinsdag. De eerste ontmoeting tussen de twee ploegen ligt inmiddels al weer 24 uur achter ons. De bussen kruisten elkaar gisteren op een van de wegen door Belek heen. We zijn benieuwd wat er in de Turkse bus werd gezegd.

website3

In de middag was het voor de spelers tijd voor herstel en krachttraining. In de gym en de wellness werd het lichaam geprepareerd voor de komende dagen. Onder de inspirerende leiding van John Nieuwenburg en Ed Groven werd er hard gewerkt. In twee groepen. En tussendoor kwam overal in het hotel steeds Shaquille Pinas opduiken. De talentvolle verdediger bleek ook een talentvolle presentator en gaf speciaal voor ADO TV een rondleiding door Sueno Deluxe. De video kunnen jullie zeer vandaag nog online bekijken. 

Verder werd er eens een handdoek vergeten en droeg men weleens de verkeerde schoenen, maar dat hoort er allemaal bij. Aan het einde van de dag, ook na het diner, nog even serieuze kost: beelden bekijken met de technische staf. Er wordt tenslotte gewerkt aan een vruchtbare tweede helft van het seizoen. Ontspanning? Natuurlijk, dat hoort er ook bij. Maar aan het eind van de dag waren de kaarten geschud. Voor een potje klaverjassen. Want sommige zaken verdwijnen nooit uit de voetbalwereld. 

Foto's

Videoverslag