Na de doelpuntloze remise tegen De Graafschap steeg ADO Den Haag weliswaar een plekje op de ranglijst, maar iedereen was het erover eens dat zowel het resultaat als het spel te wensen overliet. Vrijdag is er een nieuwe kans op drie punten in de uitwedstrijd tegen Willem II, dat al vijf keer op rij verslagen werd. Fons Groenendijk en Nasser El Khayati blikken vooruit bij ADO TV.

Fons Groenendijk constateert dat ADO Den Haag dit seizoen nog niet altijd het beste van zichzelf kan laten zien. Vooral als er dominantie verwacht wordt van zijn ploeg, kan het beter. "We hebben moeite om het spel te maken tegen verdedigend ingestelde ploegen”, zegt Groenendijk. “Het duel met De Graafschap geeft natuurlijk geen goed gevoel, maar de wedstrijd tegen Willem II wordt wel weer een heel andere pot. We hebben altijd kansen in uitduels, tegen PEC Zwolle zelfs behoorlijk veel. Ik heb er daarom alle vertrouwen in. Willem II zal willen komen en aanvallen voor het eigen publiek. Dat doen ze daar altijd. Er zit weinig verschil tussen beide ploegen, alleen een paar goals.”

Zoals gezegd werd Willem II vijfmaal op rij gevloerd. Drie van deze overwinningen speelden zich af in Tilburg. El Khayati heeft een zeer goede staat van dienst tegen de Tricolores, aangezien hij vier goals en één assist noteerde in de laatste drie ontmoetingen. “Het zou wel zo kunnen zijn dat dit mijn favoriete tegenstander is. Ik heb veel belangrijke goals gemaakt in de wedstrijden tegen Willem II. Maar dit is wel weer een heel andere wedstrijd. We moeten het laten zien als team. Willem II speelt aanvallend voetbal met hun 4-3-3 formatie, maar wij kunnen daar zeker een goed resultaat pakken. Kijk maar naar het verleden.”

El Khayati staat dit seizoen al op tien goals en vier assists in vijftien speelronden. “Het zijn goede persoonlijke cijfers, maar als team gaat het nog wat minder dan vorig seizoen. Daarom heb ik een gemengd gevoel. Ik ben een teamspeler en wil punten pakken met een goed draaiend team. Dan gaat het overigens automatisch ook goed met mij, omdat het makkelijker voetbalt.”

Fons Groenendijk verwacht, naast Trevor David en Ricardo Kishna, geen andere afwezigen te hebben in Tilburg.