Voor de camera van ADO TV blikken Fons Groenendijk en Robert Zwinkels vooruit op de uitwedstrijd tegen Ajax, die komende zondag om 12.15 uur afgetrapt wordt in de Johan Cruijff ArenA. De coach en de keeper halen vertrouwen uit de twee ontmoetingen met de Amsterdammers van vorig jaar (1-1 en 0-0).

De laatste serie van vijf wedstrijden voor de winterstop werd vorige week afgetrapt met een zeer welkome 2-3 zege bij PEC Zwolle. “Daar hadden we lang niet gewonnen. Echt lekker dat we daar nu met een mooi resultaat zijn weggegaan”, aldus Zwinkels. Daar sluit Groenendijk zich bij aan. “Na de 2-1 dachten we dat het moeilijk zou worden, maar we hebben veerkracht getoond en zijn ‘op z'n ADO's’ teruggekomen. Het voelde wel als een opluchting, omdat het een aantal weken wat minder liep en we een tijdje niet goed speelden. Die serie van één uit vier hebben we nu een beetje rechtgezet. We moeten echter wel alert blijven”, stelt de coach.

"Dat was gaaf"
Vorig jaar hield ADO Den Haag zich knap staande in de Johan Cruijff ArenA: 0-0. Mede dankzij geweldig keeperswerk van Zwinkels. “Dat waren mooie wedstrijden, waarin ik mezelf kon onderscheiden”, blikt de keeper terug. “Dat ging natuurlijk wel in samenwerking met de jongens voor me. Zij blokten veel schoten en kopten veel ballen weg. Maar ik wist goede reddingen te maken, dat was gaaf”, aldus Zwinkels, die blij is dat hij weer onder de lat staat bij ADO Den Haag. “Het gaat nog wat wisselvallig, maar ik voel me goed. Het is leuk om weer te mogen keepen. Ik probeer elke wedstrijd alles te geven.”

Ook Groenendijk bewaart goede herinneringen aan het uitduel met Ajax van vorig seizoen. “Ik heb dat jaar gezegd dat er overal wel wat te halen viel voor ons. Daar werd soms om gelachen, maar het werd daar wel 0-0. Het kan altijd een keer anders lopen dan verwacht, ook voor Ajax. Over het kwaliteitsverschil hoeven we niet moeilijk te doen, maar dit is voor ons een mooie uitdaging. Je kan jezelf laten zien in zo’n wedstrijd, persoonlijk en als team. We gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen. Dat we het ze moeilijk kunnen maken, hebben we vorig jaar twee keer laten zien. We moeten er klaar voor zijn. Ik heb er alle vertrouwen in, de jongens werken keihard.”