Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Supporters van ADO Den Haag zijn niet welkom bij de wedstrijd die ADO Den Haag zondag speelt bij FC Utrecht. De Utrechtse Burgemeester heeft dit besluit genomen naar aanleiding van diverse ongeregeldheden met ‘voetbalsupporters’ in en rondom de stad Utrecht, die zaterdagavond en –nacht plaatsvonden.

Burgemeester Van Zanen beschouwt de komst van ADO Den Haag-supporters naar Utrecht als een te groot risico en heeft daarom de opdracht gegeven om het uitvak te sluiten. “In de nacht hebben op meerdere plekken in de gemeente Utrecht confrontaties plaatsgevonden tussen supporters van FC Utrecht en andere clubs, waaronder ADO Den Haag. Dit heeft geleid tot een forse verstoring van de openbare orde waarbij politieoptreden noodzakelijk was en meerdere aanhoudingen en gevaarlijke situaties ontstonden”, stelt de burgemeester.

ADO Den Haag betreurt deze maatregel, maar heeft er wel begrip voor. Algemeen directeur Mattijs Manders: “Het is natuurlijk te betreuren dat het uitvak leeg moet blijven, omdat we uiteraard liever met de steun van onze supporters spelen. Maar we keuren elke vorm van geweld af en begrijpen daarom de maatregel. Het is enorm jammer dat veel goedwillende voetballiefhebbers hier de dupe van zijn. Onze fans zijn er altijd voor ons en verdienen het om onze club aan te kunnen moedigen.”

Alle gedupeerden zullen de komende dagen uiteraard het aankoopbedrag van het entreebewijs teruggestort krijgen. “Dat spreekt voor zich”, aldus Manders.