Op de vierde dag van het trainingskamp van ADO Den Haag in Zeeland kwam de gloeiende bol eindelijk achter de wolken vandaan. Voor de selectie van trainer Fons Groenendijk de gelegenheid om onder ideale omstandigheden te herstellen van de inspanningen van de woensdagavond. Het elftal won met 13-1 van VV Bruse Boys uit Bruinisse maar niet elke speler verliet “Bru” even na tienen met een grote glimlach. Aaron Meijers bijvoorbeeld. De aanvoerder liep een lichte kuitblessure op en liet zich in de rust wisselen. Vanochtend was er voor hem dan ook een training binnen gepland. In gezelschap van Nick Kuipers die nog altijd last van de lies heeft, en Robert Zwinkels. De doelman komt na vervelende klachten met het gebit onder leiding van fysiotherapeut Ed Coret weer een beetje op krachten. Edouard Duplan sloot juist weer aan bij de groep op Sportpark de Laon in Renesse. En ook Dennis van der Heijden kwam weer uit de startblokken op het prima geprepareerde veld. Nog wel apart maar een stap in zijn herstel is in ieder geval gezet.

img 9127

Na anderhalf uur scherp stuurde Fons Groenendijk zijn spelers op de fiets terug richting het hotel. Spelers die het in Zeeland prima naar hun zin hebben en progressie zien in het trainingskamp. Voor Tom Beugelsdijk is het uitstapje naar Zeeland een aparte ervaring. Overal waar de verdediger zijn guitige gezicht laat zien wordt hij binnengehaald als een filmster. En dat terwijl Beugelsdijk het zelf dit trainingskamp heel anders aanpakt. Na een helft spelen traint “Beugel” nog een half uur door onder leiding van fysiek trainer John Nieuwenburg. De extra inspanningen van de nummer vier van ADO Den Haag worden door minstens 50 kinderen gadegeslagen. Interessanter dan de wedstrijd en je kan natuurlijk geen duel van ADO den Haag bezoeken zonder handtekening van Tommie!

img 9134

Tijdens de lunch van deze donderdag was iedereen terneergeslagen. Het laatste en verschrikkelijke nieuws over Ajax middenvelder Nouri sloeg in als een bom. Op zachte toon en vol onbegrip werd het besproken. Veel spelers binnen de selectie van ADO Den Haag kennen Nouri persoonlijk en toonden emoties. Net als trainer Fons Groenendijk die Nouri zag komen en opgroeien. De coach van ADO Den Haag was net als de spelers en de rest van de staf zwaar aangeslagen.

2017 07 13 photo 00001272

Toch stapte de selectie van ADO Den Haag rond twee uur in de bus richting Kortgene waar bij camping de Paardenkreek het wateravontuur op de spelers en staf wachtte. Met een luxe speedboot het water op, of in een grote sloep. Een rondje rond de camping in een buggy, of wakeboarden bij Wakeboard World. Het werd allemaal in gretigheid ervaren en was een mooie manier om het hoofd even helemaal leeg te maken.

2017 07 13 photo 00001261

Na drie uur zat de waterpret erop en stuurde de chauffeur de bus weer richting Renesse. Een barbeque vormde het einde van dag vier. Op het strand, en uiteraard aangeboden door onze gastheren en gastdames van deze dagen, Hotel de Zeeuwse Stroomen in Renesse. Een dag met zeer wisselende emoties.

2017 07 13 photo 00001264