Zomer in Zeeland. Een liedje waar het duo Saskia en Serge menig luisteraar dichter mee bij de speakers kreeg. Maar bij het terugluisteren van deze hit uit de jaren '70 valt op dat het duo het woord 'regen' opvallend negeert. Dat lukte ADO Den Haag vanmorgen, in deze kustprovincie, niet. Om de regen kon niemand heen. Met bakken kwam het naar beneden en dus moest er door de technische staf van de Haagse club geïmproviseerd worden. Het trainingsveld aan de Laone kreeg de tijd om al het water te verwerken zonder dat de spelers van ADO Den Haag het proces zou verstoren. De selectie zette in een allerijl gecharterde lijnbus van een Zeeuwse busmaatschappij de gang in naar Zierikzee. Een warm welkom bij sportschool Laco viel de selectie van Fons Groenendijk ten deel. Op twee etages en in drie groepen kon er gewerkt worden aan stabiliteit, cardio en kracht. Omdat sportschool Laco trots was op de aanwezigheid van de club werd de ochtend afgesloten met een mooie groepsfoto. Overigens benutte ook trainer Fons Groenendijk de tijd om aan zijn conditie te werken.

Bij terugkeer in het hotel konden er twee rentrees gevierd worden. Ten eerste had de regen plaats gemaakt voor zon die ervoor moest zorgen dat alle nattigheid snel zou verdwijnen en er kon een bord aan de lunchtafel worden bijgeschoven. Robert Zwinkels is weer terug en zal vanavond meereizen naar Bruinisse waar de wedstrijd tegen Bruse Boys op het programma staat. Zwinkels zal niet keepen, maar moreel steun geven aan Joe van der Sar en Tim Coremans. Voorlopig de beide collega’s van de routinier nu Ernestas Setkus definitief vertrokken is.

In de middag, tot aan de sportmaaltijd van 16.30 uur, heerst er rust in het hotel De Zeeuwse Stromen. De spelers liggen op de kamer en bereiden zich voor. Jammer dat ze niet naar buiten kunnen kijken want nu is het echt Zomer in Zeeland.