De weersomstandigheden aan de Zuid-Spaanse kust worden met de dag beter voor de selectie van ADO Den Haag. De voorlaatste dag begint in volle zonneschijn en de temperatuur kan rond het ontbijt al het predicaat uitstekend meekrijgen. De dag begint goed voor Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon, Rody de Boer en Tom Coremans. Het kwartet deed een paar uur eerder als team twee mee aan de voetbalquiz en bleek over de meeste voetbalkennis te beschikken. Beugelsdijk rijgt in deze tijd dus de prijzen aaneen. Na de gouden veter nu de warme handdruk van de quizmaster.

Na het ontbijt haastte de selectie zich in de busjes. Een tactische training op het programma en het oefenen op enige spelhervattingen. Helaas zonder Roland Alberg. De middenvelder verliet donderdagavond het trainingskamp in Sotogrande vanwege trieste familieomstandigheden. De een na laatste training op de velden van de Ayala Polo club verliep naar wens.

Terug in het hotel wachtte de sportmaaltijd met koolhydraten voor de selectie van trainer Henk Fraser. Vervolgens had Rob Ravenstein de wedstrijdtenues klaargelegd en vertrok ADO Den Haag verkleed en getaped naar San Pedro waar in het Estadio Municipal Futbal de San Pedro de Alcantara de ontmoeting met KV Mechelen op het programma stond. De enige oefenwedstrijd tijdens dit trainingskamp aan de Zuid-Spaanse kust.

Er werd zeer mannelijk gespeeld in de wedstrijd tegen de nummer 10 van België. Wilfried Kanon begon als linksback op de plaats van de geblesseerde Aaron Meijers. En Mike Havenaar begon in de basis. De lange Japanse spits is sneller dan verwacht hersteld van zijn ribblessure en deed een half uur mee. ADO Den Haag, dat in de tweede helft nog een penalty had moeten krijgen na een overreding op Edouard Duplan, verloor het duel uiteindelijk met 1-0.

KLIK HIER VOOR HET WEDSTRIJDVERSLAG

Het trainingskamp in Sotogrande loopt op zijn eind. Morgen staat nog een laatste training op het programma. Zaterdagavond reist ADO Den Haag via onze nationale luchthaven terug naar Den Haag.