Tijdens het trainingskamp in Zuid-Spanje heeft ADO Den Haag vrijdagmiddag het oefenduel met het Belgische KV Mechelen verloren. De confrontatie tussen de nummers tien van Nederland en België eindigde in een 1-0 overwinning voor Mechelen. Het doelpunt werd in de tweede helft gemaakt door Tim Matthys.

In Estadio San Pedro stuurde ADO Den Haag-coach Henk Fraser Mike Havenaar weer het veld in. Het waren de eerste speelminuten voor de Japanner sinds hij op 4 december uitviel met gebroken ribben in de uitwedstrijd bij AZ (0-1). Ook Wilfried Kanon stond in de basis. Hij verving op de linksbackpositie Aaron Meijers, die gisteren geblesseerd de training moest staken.

ADO Den Haag was in de eerste helft de bovenliggende partij, hoewel het eigenlijk geen uitgespeelde kansen kreeg. Er waren wel een aantal pogingen van afstand van onder meer Kevin Jansen en Ruben Schaken, maar deze gingen naast of werden verwerkt door keeper Jean-Francios Gillet. Dat ADO Den Haag na een klein half uur van het 4-4-3-systeem op 4-4-2 overstapte (spits Havenaar werd volgens afspraak vervangen door middenvelder Thomas Kristensen) resulteerde ook niet in grote kansen. Mechelen was in het eerste bedrijf wel een aantal keer dreigend. Doelman Martin Hansen verontrusten lukten de Belgen echter niet. Ruststand: 0-0.

In de tweede helft kwam Mechelen veel beter voor de dag. In de 50e minuut kreeg het een grote kans via Nicolas Verdier, die alleen op Hansen af kon lopen. Oog in oog met de Deen mikte Verdier naast. Een paar minuten later was het wel raak voor de Belgen. Een voorzet van links werd bij de tweede paal tot doelpunt gepromoveerd door Matthys, die volledig vrij stond. Ondanks dat Fraser vele wissels toepaste, lukte het ADO Den Haag niet meer om iets aan de achterstand te doen. Zo bleef het bij 1-0 voor Mechelen.

Fraser na afloop van de wedstrijd: "We hadden op zijn minst gelijk moeten spelen. De jongens hebben bij vlagen goed spel laten zien. Het was niet zomaar een oefenwedstrijd. Het was hard, maar ik houd daar wel van."

Morgen (zaterdag) vliegt ADO Den Haag terug naar Nederland. Maandag staat dan weer de eerste training op het programma in aanloop naar de kraker tegen Ajax. Dat duel wordt zondag 17 januari gespeeld in het Kyocera Stadion. De aftrap is om 12.30 uur.