De slaap moest zondagochtend nog uit de ogen gewreven worden door de selectie en staf van ADO Den Haag. Al op de derde dag van het nieuwe jaar stond er om tien voor zeven een vliegtuig van Transavia op Schiphol klaar om het gezelschap naar Zuid-Spanje te brengen. Dit betekende dat de mannen van Henk Fraser zich om 04.00 uur op het Kyocera Stadion moesten meldden. Een weerzien van de selectie na een paar vrije feestdagen en de beste wensen voor 2016 werden dan ook op zachte toon maar op een buitengewoon vroeg tijdstip overgebracht. Daarna de bus in om gezamenlijk de reis richting onze nationale luchthaven te aanvaarden.

Na het inchecken en een goedkeurende blik van de medewerkers bij de veiligheidscheck was er nog genoeg tijd over voor iedereen om iets voor zichzelf te doen. De ene speler koos ervoor om een kopje koffie te drinken in een leuk café, diverse spelers scoorden een lekker broodje als ontbijt. Weer een ander koos ervoor om snel richting de gate te gaan en daar rustig te wachten om te boarden. De Denen in de selectie maakten direct van de gelegenheid gebruik en toverden hun dobbelstenen te voorschijn om elkaar uit te dagen in de eerste van waarschijnlijk velen dobbelspelletjes.

Het boarden verliep soepel en het vliegtuig vertrok exact op tijd richting het vliegveld van Malaga. De meeste spelers gebruikten de 3 uur durende vlucht vooral om wat bij te slapen en de korte nacht in te halen. Degenen die niet wilden of konden slapen keken rustig een film op de laptop, luisterde wat muziek of lazen een boek. De buitengewoon vriendelijke stewardessen van Transavia serveerden er koffie bij. Een van de stewardessen stuurde nog even snel een berichtje naar huis om haar partner jaloers te maken. Hij bleek een groot ADO Den Haag-fan en zij had ze toch maar mooi aan boord. De vlucht verliep (op wat lichte turbulentie na) zeer voorspoedig en iets eerder dan gepland landde ADO Den Haag in Malaga.

Na het ophalen van alle tassen en koffers stond teammanager Jillis Zevenbergen de ploeg samen met het team van trainingskampen.nl op te wachten. Na het vliegtuig stond namelijk nog een busrit van 1,5 uur te wachten richting de eindbestemming; Sotogrande. Dat betekende dat staf en spelers iets langer in de bus zaten dan voorgaande jaren toen Estepona nog de eindbestemming was. Maar de eindbestemming bleek de iets langere rit meer dan waard. Het NH Hotel Almenera bleek een prachtige bestemming waar de kamers in bungalowvorm worden aangeboden. De kamerindeling leverde geen brede discussies op dus kon snel en vlot de intrek op de kamers worden genomen. De spelers en staf slapen in gebouwen rondom het hoofdgebouw heen. Een andere locatie op het uitgestrekte terrein is helemaal ingericht als eetruimte voor ADO Den Haag. Daar stond dan ook kort na het inchecken de eerste lunch in buffetvorm (ruime keuzes salades en pasta) op het programma.

Na wat rusten en het omkleden en tapen stapte iedereen in de vijf gereedstaande minibussen om kennis te maken met het trainingsveld op ongeveer 20 minuten rijden van het hotel. Een plaatje want ADO Den Haag traint de komende zes dagen tussen prachtige bomen en kijkt uit op een bergdecor. In deze omgeving is het onmogelijk om geen zin te hebben en dat was goed te zien tijdens de eerste training op de velden van de Ayala Polo Club in San Enrique. Na een conditionele prikkel, veel passen en trappen en een uitgebreid rondospel eindigde de eerste training op Spaanse bodem in mineur voor Ruben Schaken en Tom Beugeldijk. Tot hilariteit van de rest van de selectie slaagde dit duo er niet in om de deklat te raken tijdens "latje trap". Ludcinio Marengo ontsprong de dans maar net maar Schaken en Beugelsdijk beëindigden de eerste trainingsdag vanaf de kant gadegeslagen door de hele selectie in het koude zwembad. Na een pittige training en daar zullen er meer van volgen. ADO Den Haag gaat onder leiding van trainer Henk Fraser door op de ingeslagen weg voor de winsterstop. Want voor resultaten zal er keihard gewerkt moeten worden en dat gaat ook in Spanje gebeuren. Onder heerlijke omstandigheden, dat dan weer wel.