De laatste dag van het trainingskamp in Estepona, mede mogelijk gemaakt door Sir Winston Leisure Centre, stond in het teken van een rustige uitlooptraining en de terugreis naar Nederland. Rond de middag liep de groep die donderdag had gespeeld tegen Skenderbeu rustig de spieren los, terwijl de spelers die niet in de wedstrijdgroep zaten wel nog even flink aan de bak gingen. De jonge spelers die vanuit de A mee mochten deze week, bleven rustig inde gym van het hotel, herstellen van hun eerste trainingsweek op dit niveau.

Voor de training en na afloop, bij de lunch en bij het inpakken, was de situatie in Parijs uiteraard onderwerp van gesprek. Spelers en trainers hielden elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen die de internationale zenders bekend maakten.

Na het eten was het inpakken geblazen en werd iedereen in het hotel bedankt voor wederom de geweldige zorgen, ADO Den Haag komt nu al vijf jaar op deze zelfde plek in Estepona. Met een touringcar werd de hele groep naar Malaga Airport gereden, waar alles keurig volgens schema verliep. De landing op Rotterdam / The Hague Airport was wat onstuimig door de harde wind, maar verder was het een prima vlucht. Bij de bagageband kwam de selectie een deel van de begeleidingsstaf van AZ tegen die ook net was gearriveerd na hun trainingsweek in het Zuiden.

De spelers zijn nu het weekend vrij en vanaf maandag start de voorbereiding op Cambuur Leeuwarden thuis.

Fotografie: Laurens Lindhout