De trainingsweek in Spanje zit er bijna op, het oefenduel tegen de landskampioen van Albanië FK Skenderbeu Morca zou op 1 training na het slotstuk van dit trainingskamp zijn. En het werd een mooi slotstuk, want onze mannen gaven geen kans weg en wonnen keurig met 2-0. Roland Alberg en Xander Houtkoop waren de twee die het steeds groter wordende veldoverwicht in doelpunten uitdrukten.

Op het veld waar ADO Den Haag de hele week had getraind was het gezellig druk. Er was onverwacht een cameraploeg die de wedstrijd live streamde op internet, er waren sponsors vanuit onze club, maar ook aanhang van Skenderbeu, er hadden nog nooit zoveel auto's en busjes rondom dit bijzondere veld tussen de rotsen gestaan. Vanuit ADO Den Haag was er voor verzorging voor de sponsors gezorgd en er waren zoveel hapjes en drankjes dat alle andere aanwezigen graag meedeelden.

Het duurde even voordat de wedstrijd echt op gang kwam, maar hoe langer er gespeeld werd, hoe beter onze mannen werden. Vanuit achteruit waren er veel coachende woorden van keeper Hansen en verdediger Derijck, het ging steeds lekkerder lopen. Net na de rust kwam dat tot uiting met drie grote kansen voor Van Duinen, Alberg en Wormgoor, helaas gingen deze ballen er nog niet in. Maar de constante druk op de verdediging van de Albanezen bleef en het kon niet blijven duren totdat ze zouden capituleren. Dat gebeurde uiteindelijk ook.

Debutant en jonkie Gervane Kastaneer viel in en speelde aanvallend op de vleugel heerlijk vrijuit. Hij passeerde zijn man meerdere keren en gaf al eerder goed voor, maar bij zijn tweede kans bereikte hij de koppende Timothy Derijck die de bal tussen Alberg en Van Duinen inlegde. Die twee moesten nog even bekijken wie de bal er het best in kon schieten, dat bleek aanvoerder Alberg.

Het druk blijven zetten leverde ook de goal op van Houtkoop, die op links vrij kwam en nog tijd had om de bal in de loop lekker klaar te leggen en uit te halen. Na afloop gingen sponsoren, spelers en staf nog met elkaar op een groepsfoto, waarna iedereen richting hotel reed voor een gezamenlijk diner. Een mooie dag, vrijdag nog 1 training en dan reist de selectie weer terug naar Nederland.

Een uitgebreide fotoserie van clubfotograaf Laurens Lindhout kunt u hier bekijken.

FK Skenderbeu Korca - ADO Den Haag 0-2 (0-0)

77. Alberg 0-1, 83. Houtkoop 0-2

Opstelling Skenderbeu: Shehi; Arapi, Jashanica, Progni, Shkembi, Martins, Abazi, Nimaga, Vangjeli, Lilay, Olaynka

Opstelling ADO Den Haag Hansen (46. Zwinkels); Malone, Wormgoor, Derijck, Ebuehi (80. Fecunda); Kristensen, Jansen (46. Alberg), Bakker (46. Hevel); Gehrt (65. Houtkoop), Van Duinen (80. Merencia), Schet (65. Kastaneer)

Scheidsrechter: Antonio Luis Rodriguez
Assistenten: Jose Jimenes & Arturo Vals

Het trainingskamp van ADO Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt door Sir Winston Leisure Centre en Zegwaard.

Fotografie: Laurens Lindhout