Een dag voor de wedstrijd werd er vooral veel en lang getraind op de aanvalsopbouw. Startend bij de verdediging, hoe wordt het middenveld ingespeeld, wie loopt er vrij, wie vindt de vrije man aan de zijkant die door kan lopen voor een voorzet? Het spitsenduo Kramer en Van Duinen kon naar hartenlust afwerken op de goal, al werd daar toch ook weer duidelijk hoe goed keepers Hansen en Zwinkels zijn. Sommige goals werden al bijna geteld, maar toch nog gepakt door deze twee. De twee spitsen zagen in elke variatie wie er bij hen in de zestien kwam om ook in scoringspositie te komen.

Kevin Jansen bijvoorbeeld, die met een mooie rush precies op het juiste moment op het juiste plekje was. Of Roland Alberg die erbij kwam, of Mitchell Schet of één van de andere buitenspelers die naar binnen waren gekropen. Alles ging om tempoversnellingen, aanzetten op de juiste momenten en zuiver inpassen of voorgeven. Voor de toeschouwers een erg leuke training om naar te kijken. Segun Owobowale was tot zijn grote spijt ook grotendeels toeschouwer, omdat hij toch wat meer last van zijn knie bleek te hebben dan gedacht. Dokter Beeftink hielp hem uiteraard.

Na de training hoorden veel spelers van de jonge supporter Kaja (22 jaar) die tot ieders verbazing afgelopen nacht bleek te zijn overleden. Velen spraken een boodschap in bij Alberto van het ADO Journaal om de familie te ondersteunen.

Voor het eerst deze week kregen de spelers later op de dag een paar uurtjes vrij. Sommigen besloten even Gibraltar te gaan bekijken, anderen wandelden even naar het haventje van Estepona of deden een dutje op hun kamer. De sponsoren waren inmiddels ook gearriveerd in het hotel. Hoewel de meesten de eerste dag gebruikten voor een mooie afslag op de golfbaan, was er meteen leuke reuring in het hotel. Morgen hebben we dus supporters bij de wedstrijd.

Donderdag zal er één duel worden gespeeld in plaats van twee, de wedstrijd tegen het lokale Real Balompedica Linense gaat niet door. Binnen onze groep van 26 spelers hebben te veel jongens kleine pijntjes om twee teams te kunnen vullen. Om vier uur wordt er donderdag afgetrapt tegen de kampioen van Albanië KF Skenderbeu Korca.

Fotografie: Laurens Lindhout