In navolging van Elias Mohammad heeft ADO Den Haag zich eveneens defensief versterkt met de komst van Diogo Tomas. De 27-jarige centrale verdediger maakt de overstap van HJK Helsinki en tekent een contract tot medio 2026.

Diogo Tomas, geboren in Oulu, Finland, maakte zijn debuut in het betaalde voetbal bij Ilves. De Fin kwam vijf jaar uit voor de club uit Tampere, waarin hij voor een korte periode verhuurd werd aan Mikkelin Palloilijat en één jaar bij FC Haka onder contract stond. Achtereenvolgens kwam Tomas nog ruim één jaargang uit voor Kuopion Palloseura en het Noorse Odds BK. In februari 2024 keerde Tomas terug naar Finland om voor landskampioen HJK Helsinki te gaan spelen waarmee hij vorige week nog uitkwam in UEFA Conference League. Tomas scoorde de gelijkmaker, waardoor de Finse club uiteindelijk de 2-1 overwinning over de streep trok en zich verzekerde van een plek in de groepsfase van de Conferene League. Tomas kwam in de afgelopen maanden tot 24 officiële wedstrijden voor HJK Helsinki.

Presentatie *Diogo Tomas* van ADO Den Haag

“Ook in defensief opzicht hebben we er nog een versterking bij.”, start directeur Joris Mathijsen over het contracteren van Tomas. “Diogo is een verdediger die weet wat van hem verwacht wordt en daarnaast de nodige ervaring heeft opgedaan. Ondanks dat hij een goede periode bij HJK Helsinki achter de rug heeft, zijn wij blij dat hij ervoor gekozen heeft om zijn carrière bij ADO Den Haag te vervolgen.”   

Presentatie *Diogo Tomas* van ADO Den Haag