Na het zenuwslopende 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap afgelopen zaterdag is het ADO Den Haag gelukt om door te gaan naar de halve finale van de Play-Offs. Hierin is Excelsior Rotterdam de tegenstander, aangezien de Kralingers op de zestiende plaats zijn geëindigd in de Eredivisie. ADO Den Haag begint het tweeluik tegen de Rotterdammers met een thuiswedstrijd aanstaande woensdag om 18:45 uur. De return is drie dagen later, op zaterdag 25 mei om 20:00 uur. Kom jij onze ploeg ook steunen in de halve finale van de Play-Offs? Onze selectie kan alle steun zeer goed gebruiken op weg naar hopelijk de volgende ronde. Alles wat je moet weten voor je wedstrijdbezoek vind je in dit artikel. Een fijne wedstrijd alvast!

Kom op tijd (en het liefst met OV of met de fiets)!

De kaartverkoop voor het duel tegen Excelsior Rotterdam gaat hard. Dat is goed nieuws, want de ploeg kan de steun van zoveel mogelijk supporters gebruiken. Dit betekent echter wel dat het druk gaat worden bij de stadionpoorten en kassa's. Daarom is de oproep om op tijd te komen naar de wedstrijd. Zo verspreiden we de drukte aan de stadionkassa's en de toegangspoorten. Mocht je nog niet hebben besloten op welke manier je naar het stadion komt, dan raden we aan om voor openbaar vervoer of de fiets te kiezen, gezien het beperkt aantal beschikbare parkeerkaarten.

Feiten en weetjes

  • Onderlinge play-off balans: ADO Den Haag en Excelsior troffen elkaar vier keer eerder in de play-offs om promotie/degradatie (in 2002 en 2022). Drie keer eindigde het gelijk en één keer won Excelsior; de Kralingers gingen in beide gevallen door.
  • Haagse luchtmacht: Van alle Nederlandse ploegen maakte alleen PSV (27) in 2023/24 meer doelpunten met het hoofd dan ADO Den Haag (23), terwijl Excelsior juist de meeste kopgoals tegen kreeg dit seizoen (18).
  • Eredivionist in de Play-Offs: De nummer zestien van de Eredivisie degradeerde in acht van de laatste negen seizoenen, in vier van de laatste vijf jaargangen was de Eredivisieploeg bovendien na één ronde in de play-offs uitgeschakeld.
  • Super-Schalk: Alex Schalk was in zijn twee play-offwedstrijden dit seizoen met drie van zijn zeven schoten trefzeker, waar hij in zijn zeventien KKD-wedstrijden voor ADO Den Haag ook drie keer scoorde uit 28 schoten.
  • Om in de gaten te houden: Couhaib Driouech kwam in 2021/22 165 minuten in actie voor Excelsior in de Keuken Kampioen Play-offs en was hierin goed voor twee goals en twee assists, waaronder één assist tegen ADO Den Haag

Ticket bestellen voor de wedstrijd? Zorg dat je je ADO Den Haag-account compleet maakt!

Let op: voor het play-off duel tegen Excelsior Rotterdam is het mogelijk om per geïdentificeerd ADO Den Haag-account één ticket te bestellen. Kaarten zijn enkel online te verkrijgen en dus niet te koop aan de stadionkassa, uitgezonderd kinderkaarten die wel nog aangekocht kunnen worden op de wedstrijddag en op dinsdag 21 mei in de Fanstore van ADO Den Haag. Lees hier alles over de kaartverkoop.

Volg onderstaande vier stappen voor het compleet maken van jouw ADO Den Haag-account

1. Registreer een nieuw ADO Den Haag account en vul alle gegevens in.
2. Klik binnen je ADO Den Haag-account op mijn gekoppelde accounts en schaf voor EUR 1,- een ADO Den Haag-account aan
3. Identificeer je account middels een iDIN-check.
4. Let op: de iDIN-check is na maximaal 24 uur afgerond (doe je dit binnen 24 uur tot de wedstrijd, dan is het ook mogelijk om je te identificeren in de Fanstore of bij een stadionkassa). De status van je identificatie vind je in je ADO Den Haag-account onder het kopje identificeren. 

Extra toelichting over dit proces (+instructievideo's) kun je vinden op adodenhaag.nl/registratie.

BTN TICKETS

Informatiekassa en kinderkaarten
Op de wedstrijddag dient de stadionkassa als informatiepunt en voor de aanschaf van kinderkaarten. Ben je als volwassenen geregistreerd en heb je een kaart aangeschaft, dan kun je bij de stadionkassa maximaal twee (extra) kinderkaarten aanschaffen. Dit gaat op basis van legitimatie (ID of Paspoort) en dient met PIN te worden voldaan. De verstrekte kaarten zullen duidelijk als kinderkaarten herkenbaar zijn.

STADIONKASSA'S OM 15:45 UUR OPEN; FANSTORE WOENSDAG VANAF 12:00 UUR GEOPEND

De stadionkassa's openen drie uur voor aanvang van de wedstrijd dus vanaf 15:45 uur kun je er terecht voor alle vragen over kaartverkoop en eventuele identificatie van je account. Voor de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam is de Fanstore vanaf 12:00 uur geopend. Mocht je onze gehele collectie alvast online willen bekijken of bestellen, bekijk dan onze webshop! Let op: het nieuwe thuisshirt is alleen te koop als pre-order in de webshop en is dus nog niet te koop in de Fanstore in het stadion.

Stadionpoorten vanaf 17:15 uur open

De stadionpoorten zullen anderhalf uur voor aftrap open gaan, dus vanaf 17:15 uur kun je op vertoon van je ticket het stadion betreden. Op dat moment zullen de counters ook geopend zijn voor een hapje en een drankje zodat je niet op een lege maag naar de wedstrijd hoeft te kijken. Verder zal er Heineken Silver worden geschonken van de tap. Let op: het zal waarschijnlijk druk worden bij de horecapunten dus kom op tijd! 

RECYCLEBARE BEKERS

ADO Den Haag zet een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. Met ingang van het seizoen 2023/2024 starten we met het recyclen van plastic bekers in ons Bingoal Stadion. Deze beslissing is genomen met het oog op het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van soortgelijke milieuvriendelijke initiatieven. Dit kunnen we echter niet alleen, we hebben jullie hulp hierbij nodig! Dat doen we als volgt: 

Bestellen van je drankje:

  1. Bij het bestellen van een drankje betaal je een milieu-bijdrage (EUR 1,50) voor het plastic bekertje waarin deze geschonken wordt. Seizoenkaarthouders hebben reeds bij de Seizoenkaart een muntje ontvangen. 
  2. Nieuw drankje bestellen? Lever dan jouw oude bekertje in! Wanneer je geen bekertje inlevert betaal je opnieuw de milieu-bijdrage. 
  3. Wanneer je het stadion verlaat (of wanneer je geen nieuw drankje besteld) ontvang je een muntje voor je ingeleverde bekertje. 
  4. Bij je volgende bezoek aan het Bingoal Stadion kun je met jouw muntje weer een drankje bestellen en betaal je niet de extra milieu-bijdrage. 

ADO Den Haag wenst iedereen alvast een hele fijne wedstrijd!