Afgelopen maandag kwam ADO Den Haag terug van een 0-2 achterstand tegen FC Dordrecht en speelden de Hagenaars uiteindelijk met 2-2 gelijk. Voor de ploeg van trainer Darije Kalezic was het niet de eerste keer dat het een resultaat boekte na een achterstand. ADO Den Haag pakte maar liefst 27 punten dit seizoen in dertien wedstrijden dat het op achterstand kwam. De verklaring hiervoor ligt volgens Matteo Waem mede bij de ervaring binnen de selectie. "De ervaren jongens blijven rustig, ook al komen we op een achterstand, en hebben daarmee invloed op de jongere gasten. Ze beginnen niet te stressen dan."

ADO Den Haag moest het dus met één puntje doen door het 2-2 gelijkspel tegen de Dordtenaren. Ondanks de comeback waren er velen teleurgesteld in de uitslag. "Er zat meer in. Op basis van de tweede helft verdienden wij om te winnen, maar als je goals makkelijk blijft weggeven dan wordt het moeilijk natuurlijk. Aangezien we twee dure punten hebben laten liggen in de strijd om promotie, gaf dat een teleurstellend gevoel na afloop", zo liet de 23-jarige centrale verdediger bij ADO TV weten.

Met Telstar staat de volgende uitdagende opponent voor de deur. De Velsenaren zijn al bijna drie maanden ongeslagen in eigen huis en lieten de afgelopen weken zien dat ze het de teams bovenin lastig kunnen maken. De Hagenaars zijn dus gewaarschuwd. De strijdwijze zal vooral vanuit eigen kracht moeten komen, zo legt Waem uit. "We moeten op onze eigen manier voetballen, dus met vertrouwen en met lef. Laten zien dat ADO Den Haag op bezoek komt en die Haagse Bluf naar boven halen natuurlijk."

Na het duel tegen Telstar begint de interlandbreak en dan heeft de Haagse formatie twee weken de tijd voor het eerstvolgende duel, thuis tegen FC Groningen. Voor Waem zal het een periode zijn die hij gaat benutten met extra rust om zich volledig op te kunnen laden op de belangrijke laatste fase van het seizoen. "We zullen de laatste zeven finales na Telstar moeten knallen, dus we kunnen nu geen gekke dingen gaan doen."

Beluister hieronder het gehele interview van ADO TV met Matteo Waem in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Telstar.