Door de overwinning tegen Jong Ajax gaat ADO Den Haag met een positief gevoel richting de uitwedstrijd tegen Roda JC komende vrijdag. Voor iedereen is het belang van de wedstrijd duidelijk, gezien de Hagenaars het als huidig nummer drie opneemt tegen de nummer twee uit Kerkrade. Timothy Derijck kijkt uit naar het treffen met de Limburgers. "Dit zijn de wedstrijden waarvoor je voetballer bent geworden. Het zijn belangrijke maanden waar je naar toe werkt als club en individu", liet de centrale verdediger weten bij ADO TV.

Het is nog niet eens een maand geleden dat Derijck arriveerde bij ADO Den Haag, de club waar hij in twee eerdere periodes al actief was. Nu, zo'n vier weken later is de centrale verdediger al uitgegroeid tot basisspeler. Zo snel had de Belgische voetballer het zelf niet verwacht. "Dat het zo is gelopen, ben ik wel heel blij mee. Ik heb wat moeten doorstaan." Met de leeftijd van 36 jaar is Derijck een van de meest ervaren krachten in de equipe van trainer Darije Kalezic en kent hij de club door en door. Die kennis en ervaring probeert hij dan ook door te geven aan de jongere garde. "Vooral tijdens de trainingen probeer ik het aan te sturen. Enerzijds vanwege mijn leeftijd, maar anderzijds vanwege de vele wedstrijden die ik heb gespeeld."

ADO Den Haag zit in een belangrijke fase van het seizoen en de maand werd al eerder bestempeld als de maand van de waarheid. Die druk die bij deze fase van het seizoen komt kijken, kent Timothy Derijck als geen ander. "Dit zijn de maanden waarin het gebeurt. We moeten vanaf het begin tot de laatste seconde scherp staan. Tegenstander stellen zich namelijk ook op dit soort wedstrijden in."

Roda JC Kerkrade - ADO Den Haag wordt vrijdag om 20:00 uur afgewerkt in het Parkstad Limburg Stadion en is te volgen via kanaal ESPN 3.

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met Timothy Derijck in aanloop naar het treffen met Roda JC Kerkrade.