Nieuws

Vrijdag 1 maart 2024 werd om 17.00 uur afgetrapt bij VV Wilhelmus voor een vriendschappelijk voetbalduel tussen het Nederlands Transplantatie Voetbalteam en het ADO Den Haag Business team. Deze wedstrijd werd gespeeld op initiatief van het Nederlands Transplantatie Voetbalteam om aandacht te vragen voor orgaandonatie. Het voetbalteam is namelijk samengesteld uit spelers die allemaal een orgaantransplantatie hebben gehad. Door vriendschappelijke wedstrijden te spelen tegen verschillende BVO-clubs in Nederland, vragen zij aandacht voor dit belangrijke onderwerp. De spelers van het Nederlands Transplantatie Voetbalteam zijn vanuit heel Nederland afgereisd naar Voorburg om deze wedstrijd te spelen. Er kwamen zelfs spelers uit Groningen en Noord-Brabant om deze bijzondere wedstrijd te spelen tegen het ADO Den Haag Businessteam.

De twee teams waren erg gewaagd aan elkaar. ADO Den Haag was veel aan de bal en creëerde goede kansen, terwijl het Nederlands Transplantatieteam tot veel kansen kwam uit een counter. Verdedigend konden beide partijen zich goed bewijzen, waarbij de keepers met een aantal mooie reddingen uitblonken. Na veel kansen lukte het ADO Den Haag uiteindelijk een doelpunt te maken! Met een 1-0 voorsprong floot scheidsrechter Henk voor de rust. Tijdens de rust werd er goed gedronken en deelde het Nederlands Transplantatie Voetbalteam gevulde koek uit, een lekkere snack tussendoor! Hierna konden de teams er weer tegenaan en werd het spel hervat met de tweede helft. Al snel kwam ADO Den Haag op een 2-0 voorsprong door een hard schot. Na de derde treffer was de wedstrijd gespeeld en eindigde het fanatieke duel in een 3-0 overwinning voor het ADO Den Haag Business Team.

Na de wedstrijd konden beide selecties even bijkomen en douchen, om vervolgens af te reizen naar het Bingoal Stadion. Hier werd om 20.00 uur afgetrapt tussen ADO Den Haag en Jong Ajax in de Keukenkampioen Divisie. Na een prachtige avond bij VV Wilhelmus, konden beide teams aansluiten als toeschouwer bij deze wedstrijd. Beide teams keken tevreden terug op een avond vol sportieve ervaringen!

De spelers van het Nederlands Transplantatie Voetbalteam worden bedankt voor de sportieve wedstrijd. Ze hebben niet alleen hun passie voor voetbal gedeeld, maar hebben ook het belang van orgaandonatie in de publiciteit gebracht. Voor personen die zelf ook een orgaandonatie hebben gehad, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan dit bijzondere team. Mocht u geïnteresseerd zijn hierin, neem dan contact op met Marco van Eliveld via het telefoonnummer 06-52308585 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor meer informatie.