ADO Den Haag presenteert Alex Schalk als nieuwe aanwinst. De 31-jarige aanvaller is transfervrij en heeft een contract tot medio 2025, met een optie voor nog een jaar, getekend. Schalk stond de afgelopen twee jaar onder contract bij het Japanse Urawa Red Diamonds.

Alex Schalk genoot zijn jeugdopleiding bij NAC Breda, waar hij eveneens in het betaalde voetbal debuteerde. Schalk speelde drie seizoenen voor de hoofdmacht van zijn geboortestad. In deze periode werd hij een half seizoen verhuurd aan (Jong) PSV. In 2014 vervolgde Schalk voor één seizoen zijn carrière bij Go Ahead Eagles, waarna hij de overstap maakte naar het buitenland. Zo speelde de routinier bij het Schotse Ross County, waarmee hij het nationale bekertoernooi won en zelfs de winnende treffer maakte, en het Zwitserse Servette FC. Met de Zwitsers promoveerde hij als kampioen naar het hoogste niveau. In 2022 koos de aanvaller voor een nieuw avontuur in Japan. En met succes, met Urawa Red Diamonds won Schalk de Aziatische Champions League en hielp hij zijn club, met het winnende doelpunt, aan een plek in de halve finale van het WK voor clubs. Dit was tevens het eindstation, de Japanse ploeg werd uitgeschakeld door grootmacht Manchester City. Zodoende keert Schalk na acht jaar terug naar Nederland.

240112ab10060

“We zijn verheugd dat we Alex mogen verwelkomen in Den Haag.”, zegt technisch directeur Joris Mathijsen over de komst van Schalk naar de Hofstad. “Voor de voorhoede zochten we eveneens een versterking. Deze hebben we met de komst van Alex Schalk kunnen invullen. De afgelopen jaren heeft Alex zich in het buitenland laten gelden en nu wil hij ADO Den Haag helpen met het verwezenlijken van onze ambities. Het spreekt voor zich dat we blij zijn dat we Alex aan onze selectie mogen toevoegen.”