ADO Den Haag maakt zich op voor vrijdag, want dan speelt het de kraker tegen koploper Willem II. ADO Den Haag en Willem II zijn clubs met veel historie in de eredivisie en met duidelijke ambities om naar het hoogste niveau van Nederland terug te keren. De afgelopen periode heeft Willem II daarvoor goede zaken gedaan en staat het bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie, met zes punten verschil met nummer twee. Daarnaast verloren de Tilburgers slechts één van de laatste elf competitieduels. Hoofdtrainer Darije Kalezic is daarom op zijn hoede en heeft zijn spelersgroep een duidelijk signaal afgegeven. "Ik zal meer dan 100 procent vragen van iedereen, van de eerste tot aan de laatste minuut."

De Bosnische oefenmeester noemt de breedte van de selectie één van de sterke punten van dit Willem II. "Ze hebben niet alleen een goed basisteam, maar ook in de breedte. Op de bank zitten spelers die samen meer dan 600 wedstrijden op het hoogste niveau hebben gespeeld. Die kracht wordt wekelijks bevestigd, want de invallers beslissen vaak de wedstrijden voor ze." Om maar een simpel voorbeeld te noemen: Jeremy Bokila, vaste pinchhitter bij de Tricolores, scoorde in drie verschillende wedstrijden twee keer als invaller. De breedte van de selectie is niet het enige dat Kalezic opgevallen is. "Ze zijn goed ingespeeld, krijgen weinig doelpunten tegen en hebben de kwaliteiten om veel te scoren."

Als ADO Den Haag vrijdag om 20:00 uur in eigen huis aftrapt, dan zal in ieder geval aanvoerder Kürşad Sürmeli niet aan de start verschijnen. De middenvelder is geschorst voor één duel na het pakken van zijn vijfde gele kaart in de vorige pot tegen Helmond Sport. De laatste keer dat de controleur op het middenveld er niet bij kon zijn, was in de verloren wedstrijd tegen SC Cambuur. Over de rest van de selectie is onze hoofdtrainer duidelijk: "Er zijn geen veranderingen ten opzichte van voorgaande weken." Hoe dan ook, het belooft een spannende wedstrijd te worden in het Bingoal Stadion. Kalezic hoopt dat het thuisvoordeel net dat extra zetje kan geven voor een goed resultaat. "Laten we voorop stellen, dat de steun van het publiek altijd belangrijk is. Ik ben ervan overtuigd dat de supporters in grote getalen gaan komen en ons maximaal steunen."

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met hoofdtrainer Darije Kalezic in aanloop naar ADO Den Haag - Willem II.