Nieuws

Maandag 4 december 2023 heeft het MO13 team van HVV Laakkwartier met trots het 'Leven als een ADO-Prof' traject afgerond en hun welverdiende certificaten ontvangen.

Het 'Leven als een ADO-Prof' traject is een project dat niet alleen draait om voetbalvaardigheden, maar ook om persoonlijke groei. Gedurende 10-12 weken werkten de meiden hard aan verschillende thema's, waaronder het stellen van doelen en het belang van gezondheid. Dit traject werd afgesloten met een indrukwekkende certificaatuitreiking voor de MO13, een welverdiende erkenning voor hun toewijding, inzet en prestaties.

De uitreiking vond plaats op het vertrouwde terrein van HVV Laakkwartier. Buiten werd er een toernooi gespeeld door de deelnemers, waarbij een speciale prijs op het spel stond. De meiden waren druk bezig toen zij verrast werden: twee spelers van ADO Den Haag arriveerden, Mohamed Hamdaoui en Calvin Gustina. De spelers stelden zichzelf voor en deden daarna mee aan het toernooi. Als kers op de taart namen ook twee speelsters van de ADO Vrouwen deel aan de certificaatuitreiking: Cato Pijnacker Hordijk en Wiëlle Douma.

Voorafgaand aan de certificaat uitreiking kregen de meiden een unieke kans om vragen te stellen aan de ADO-spelers en -speelsters. Deze interactie zorgde voor een waardevolle en inspirerende ervaring, waarbij de jonge talenten een glimp opvingen van het professionele voetballeven.
Zo leerden ze dat de ADO-Profs al op jonge leeftijd zijn begonnen met voetbal, tot nu toe weinig te maken hebben gehad met discriminatie op en rond het veld, en dat hun favoriete spelers Virgil van Dijk (Cato), Kimmich (Wiëlle) en Messi (Mohamed en Calvin) zijn.

De certificaatuitreiking vond binnen plaats, waarbij elke deelneemster individueel haar certificaat in ontvangst mocht nemen. Het hoogtepunt werd vastgelegd met een speciaal fotomoment, waar de stralende gezichten van de meiden samen met de ADO-professionals werden vastgelegd. Ter afsluiting van de certificaatuitreiking maakten de ADO Vrouwen nog de prijs bekend van het gespeelde toernooi: Laakkwartier MO13 is uitgenodigd om samen met hun trainers te komen kijken bij een thuiswedstrijd van de ADO Vrouwen!

De MO13 van HVV Laakkwartier heeft niet alleen voetbalvaardigheden ontwikkeld, maar ook waardevolle lessen geleerd over teamwork, doorzettingsvermogen en het najagen van dromen. De meiden kunnen terugkijken op een succesvol 'Leven als een ADO-Prof' traject, met een feestelijke afsluiting.

Foto's: Erik Laan