Wegens de interlandbreak kwam ADO Den Haag op donderdag 16 november in actie. De club uit de Hofstad ontving Eredivisionist Excelsior Rotterdam in het Bingoal Stadion voor een besloten oefenwedstrijd. Debutant Dijkhuizen zorgde ervoor dat ADO Den Haag in de slotfase op gelijke hoogte kon komen: 1-1.

Internationals Nikiema, Struick en Van der Sande zaten niet bij de wedstrijdselectie. Zij komen allen deze week uit voor hun landen. Granli keerde terug van zijn blessure en mocht na een lange tijd weer minuten maken in het geelgroen.

Het waren de bezoekers die voor het eerst gevaarlijk kon worden in deze doordeweekse oefenwedstrijd. Uddenas nam het doel van Coremans hard onder vuur, was het niet dat de Haagse doelman de bal kon keren. Nadat het eerste kwartier voor de bezoekers was, volgde een sterkere fase voor ADO Den Haag. Zowel Nigro (afstandsschot) als Sellouki (stift) lukte het niet om de bal in het Kralingse doel te krijgen.

lr231116ab10180

De ploegen waren zichtbaar aan elkaar gewaagd. Uddenas werd op zijn beurt meerdere keren door zijn ploeg in de gelegenheid gebracht om namens de bezoekers de score te openen, maar ook de buitenspeler van Excelsior kreeg dit in het eerste half uur niet voor elkaar. De thuisploeg kwam goed weg toen een corner niet succesvol weggewerkt kon worden en Horemans van dichtbij kon schieten. Gelukkig mikte de verdediger te hoog, waardoor Coremans niet in hoefde te grijpen. Echt grote kansen kreeg ADO Den Haag niet meer in het eerste bedrijf, slechts enkele mogelijkheden. Zo zag Ideho keeper Alblas ver voor zijn doel staan en probeerde hem daardoor van afstand te verrassen. Helaas daalde zijn schot iets te laat en naast het doel. Voor het rustsignaal moest Coremans nog eenmaal ingrijpen. Dit deed de Haagse doelman naar behoren, waardoor de ploegen de kleedkamers opzochten met een ongewijzigde stand (0-0).

lr231116ab10567

ADO Den Haag startte met één wijziging aan de tweede helft. Sky Heesen, de centrale verdediger van O18, mocht deze middag zijn officieuze debuut voor ADO Den Haag maken. In de eerste tien minuten van de tweede helft gebeurde er tamelijk weinig. ADO Den Haag werd wat teruggedrongen, nadat Excelsior de druk opvoerde. Dit leverde uiteindelijk resultaat op; op aangeven van Smeulers kon Naujoks de bal beheerst binnenschieten: 0-1. De thuisploeg kreeg nog maar weinig grip op de wedstrijd en zag Excelsior bijna de score verdubbelen toen Agrafiotis zijn hoofd tegen de bal kon zetten. Coremans redde uitstekend en voorkwam daarmee de 0-2.

Opnieuw mochten twee talenten tijdens deze oefenwedstrijd hun officieuze debuut maken; zowel Dijkhuizen (O21) als Houwaart (O18) betraden het veld. Dijkhuizen, buitenspeler van de O21, stond nog maar drie minuten in het veld toen hij zijn eerste kans van de wedstrijd kreeg. Oog-in-oog met keeper Kuiper verzuimde de debutant niet; feilloos schoot hij de bal in de rechteronderhoek: 1-1.

lr231116ab10758

De frisse, nieuwe energie zorgde ervoor dat ADO Den Haag iets meer van zichzelf kon laten zien, maar voorkwam niet dat Excelsior nog enkele doelpogingen kreeg in de slotfase van de wedstrijd. De oefenwedstrijd eindigde desondanks in evenwicht.

ADO Den Haag – Excelsior 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 56. Naujoks 0-1, 82. Dijkhuizen 1-1