Zondag neemt ADO Den Haag het op tegen SC Cambuur. De Leeuwardse voetbalclub heeft na een moeizame seizoenstart de laatste weken de stijgende lijn te pakken en staan de wedstrijden van de ploeg van trainer Henk de Jong garant voor veel doelpunten. Zo werd er afgelopen maandag met maar liefst 1-8 afgerekend met TOP Oss.

In thuiswedstrijden van ADO Den Haag vallen er dit seizoen ook elke keer meerdere doelpunten. Een spectaculaire wedstrijd lonkt dus voor de supporters komende zondag. Aanvoerder Kürşad Sürmeli blikte bij ADO TV vooruit op het treffen met SC Cambuur en begrijpt de gedachte dat het een attractief duel kan worden, maar de middenvelder hoopt toch de boel op slot te houden achterin. "Ik hoop dat we dusdanig goed staan dat ze tegen ons niet weten te scoren. De bedoeling is om dat vanaf het begin te doen en er meteen bovenop te knallen. We moeten voordeel halen uit het feit dat we thuis spelen."

De 28-jarige middenvelder ging ook nog even op het duel tegen Jong PSV van afgelopen maandag in. Na een matige eerste helft gingen de Hagenaars met een 1-0 achterstand de rust in en volgde er een tweede helft met een heel ander spelbeeld en sterker ADO Den Haag. Het eindresultaat was een 1-2 overwinning door twee late doelpunten van Komljenovic en Sellouki. Volgens Sürmeli was het duel van maandag een duidelijk voorbeeld waarbij je de veerkracht van deze ploeg kon zien. "We hebben laten zien dat we echt een team zijn, tot aan de laatste minuut. Ondanks de slechte eerste helft, hebben we het geloof erin blijven houden. Iedereen deed er een schepje bovenop en je ziet waar dat in kan resulteren."

Inmiddels is de competitie alweer dertien wedstrijden op weg en is Sürmeli al vier maanden speler van ADO Den Haag. De keuze voor de Haagse club heeft wat hem betreft goed uitgepakt. "Het is bijzonder om aanvoerder te zijn van deze club en het is extra mooi dat we het goed doen. Ik vind het een mooie club die nog altijd in de eredivisie thuishoort. Gelukkig heb ik veel ervaren jongens om me heen die daar hun steentje aan bijdragen."

Bekijk hieronder het gehele interview met Kürşad Sürmeli in aanloop naar ADO Den Haag - SC Cambuur.