Afgelopen zondag won ADO Den Haag Vrouwen al voor de tweede maal op vreemde bodem, maar de ploeg wacht nog op de eerste thuiszege. Zaterdag 11 november volgt een nieuwe kans, als op de dag van de start van het nieuwe carnavalsseizoen het Limburgse Fortuna Sittard op bezoek komt in het Bingoal Stadion. Vorig seizoen speelden beide ploegen pas voor het eerst tegen elkaar. De uitwedstrijd verloor ADO Den Haag Vrouwen dankzij een hattrick van Charlotte Hulst met 3-0, terwijl Jaimy Ravensbergen in de Residentie vlak voor tijd vanaf elf meter voor de 1-0 zege zorgde.

FEITEN EN WEETJES

  • Fortuna Sittard begon haar tweede Eredivisieseizoen nog met vier overwinningen, maar verloor de afgelopen twee duels. Met twaalf punten uit zes wedstrijden staat de nummer drie van vorig seizoen op de vierde plaats.
  • ADO Den Haag Vrouwen werkt na de tweede overwinning van dit seizoen (2-4 bij AZ) vol vertrouwen toe naar de vierde thuiswedstrijd. Met acht punten uit zes wedstrijden staan de groengelen op de zevende plaats. Een overwinning op Fortuna Sittard betekent echter dat de aansluiting met de subtop weer gevonden is.

VOORBESCHOUWING MET ANNE VAN EGMOND

“Na een aantal wedstrijden waarin we onszelf tekort hebben gedaan, wisten we afgelopen zondag overtuigend te winnen van AZ,” aldus Anne van Egmond. “In de wedstrijden waarin we onszelf tekort deden lukte het ons niet om te scoren, het is fijn dat dit tegen AZ wel vier keer gelukt is. Ik heb er alle vertrouwen in dat we deze lijn kunnen doortrekken naar de volgende wedstrijden.”

2023 11 05 az ado den haag 119

Dit seizoen maakte de 19-jarige speelster haar debuut in de hoofdmacht, nadat ze de afgelopen jaren al 41 competitieduels speelde namens het beloftenelftal. “De aanpassing verliep heel soepel,” zegt de middenveldster. “De meiden en staf hebben mij enorm goed opgevangen, waardoor ik mij snel thuis voelde. Daarnaast kende ik de trainers al vanuit de jeugdopleiding. Hierdoor kende ik hun manier van werken en daar voel ik mij fijn bij. Mijn doel voor dit jaar is om nog meer minuten te kunnen maken, maar vooral ook een positieve bijdrage te leveren aan het team, zodat de goede sfeer in het team behouden blijft. Want voor mij geldt dat als je lekker in je vel zit, je jezelf het beste en met het meeste plezier kunt ontwikkelen.”

Komende week wacht de confrontatie met Fortuna Sittard. “We spelen thuis. Dat is denk ik altijd een voordeel, we hebben laten zien dat we het tegenstanders heel moeilijk kunnen maken op dit veld. Spelen tegen Fortuna Sittard is altijd lastig. We zullen met een goed strijdplan moeten komen, maar dat kunnen we met alle vertrouwen aan ons trainersduo overlaten.”

KAARTVERKOOP

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Fortuna Sittard wordt op zaterdag 11 november gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. De aftrap is om 14:00 uur, wat betekent dat het stadion vanaf 12.30 uur geopend is. Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn? Koop dan snel je kaarten door op onderstaande button te klikken. Let op! Het aanschaffen van wedstrijdtickets voor ADO Den Haag Vrouwen gaat vanaf heden via het ticketingsysteem dat ADO Den Haag gebruikt voor al haar kaarten en lidmaatschappen. Dit betekent dat je eerst een ADO Den Haag-account aan moet maken, voordat je een wedstrijdkaart kunt kopen. Na een éénmalige registratie kun je gemakkelijk en snel kaarten kopen voor alle toekomstige wedstrijden van ADO Den Haag Vrouwen. 

BTN TICKETS

RECYCLEBARE BEKERS

ADO Den Haag zet een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. Met ingang van het seizoen 2023/2024 starten we met het recyclen van plastic bekers in ons Bingoal Stadion. Deze beslissing is genomen met het oog op het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van soortgelijke milieuvriendelijke initiatieven. Dit kunnen we echter niet alleen, we hebben jullie hulp hierbij nodig! Dat doen we als volgt: 

Bestellen van je drankje:

  1. Bij het bestellen van een drankje betaal je een milieu-bijdrage (EUR 1,50) voor het plastic bekertje waarin deze geschonken wordt. 
  2. Nieuw drankje bestellen? Lever dan jouw oude bekertje in! Wanneer je geen bekertje inlevert betaal je opnieuw de milieu-bijdrage. 
  3. Wanneer je het stadion verlaat (of wanneer je geen nieuw drankje besteld) ontvang je een muntje voor je ingeleverde bekertje. 
  4. Bij je volgende bezoek aan het Bingoal Stadion kun je met jouw muntje weer een drankje bestellen en betaal je niet de extra milieu-bijdrage. 

FANSTORE GEOPEND

Het duel tussen ADO Den Haag Vrouwen en Fortuna Sittard vangt om 14.00 uur aan. De Fanstore is deze wedstrijddag op de reguliere tijden geopend (10.00 - 15.00 uur). Twijfel dus vooral niet om even langs de Fanstore te lopen en de nieuwe ADO Den Haag-merchandise te scoren! 

PARKEREN

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom het Bingoal Stadion.