Afgelopen dinsdag bereikte ADO Den Haag de tweede ronde van de beker door met 0-1 te winnen op bezoek bij vv Noordwijk. Een altijd lastig bekerpotje tegen een amateurclub, en de Hagenaars liepen ook nog tegen een rode kaart aan na iets meer dan een half uur. Hoofdtrainer Darije Kalezic was blij dat zijn ploeg de nipte voorsprong uiteindelijk over de streep trok. "Het was aan onze stand verplicht om door te bekeren, maar dat we wonnen is niet vanzelfsprekend. Veel andere BVO's zijn door amateurs uit de beker geknikkerd en de omstandigheden waren lastig in Noordwijk. De spelers hebben daarom van mij een complliment gekregen hoe ze zich staande hebben gehouden."

Zaterdagavond is de loting van de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. ADO Den Haag is één van de 32 teams die uit de koker gaat komen. Bij ADO TV blikte onze hoofdtrainer kort vooruit op die loting waarin hij aangaf geen speciale voorkeur te hebben. "Persoonlijk zou ik zo lang mogelijk door willen gaan in de beker. De beker is een mooie prijs en je ontvangt elke ronde mooie bonussen waar we als club ook niet slechter van worden."

De volgende ronde van de beker is in december, dus voorlopig is de volledige focus op de competitie. Maandag is Jong PSV de volgende tegenstander in alweer de 13e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. De oefenmeester kan daarbij niet beschikken over onder ander Nigro (geschorst) en Ché (knieblessure). Daar tegenover staat de terugkeer van Lasse Vigen. Voor Darije Kalezic verandert er weinig aan de voorbereiding op het duel, ook gezien het feit dat het niet bekend is welke spelers er worden opgesteld bij Jong PSV. "We moeten vooral op onszelf focussen. We willen graag dominant voetbal spelen en onze eigen taken zo goed mogelijk uitvoeren. We willen drie punten meenemen naar Den Haag."

Bekijk hieronder het gehele interview met hoofdtrainer Darije Kalezic in aanloop naar Jong PSV - ADO Den Haag.