Nieuws

Zondag 29 oktober 2023 stond de tweede speelronde van de Bijzondere Eredivisie op het programma. Dit keer reisden de G-Storks af naar Amsterdam, Sportcomplex De Toekomst. Naast ADO Den Haag waren ook teams van VVV Venlo, NAC Breda, Ajax, Go Ahead Eagles en Heerenveen aanwezig.

ADO Den HaaG-Storks klaar voor tweede speelronde Bijzondere Eredivisie

De dag begon om 9.30 uur, toen de G-Storks vertrokken vanuit het Bingoal Stadion richting het trainingscomplex van Ajax. Terwijl de bus naderde, steeg de spanning en enthousiasme onder de spelers. Zodra zij arriveerden, werden de spelers voor de ingang afgezet, waarna zij gelijk onderweg waren naar de kleedkamer. Hier werden belangrijke tactische informatie en de opstelling gedeeld door de trainers Bruno en Remco. De trainers werden in de begeleiding van het team geholpen door Sem, die vanwege een blessure niet mee kon spelen.

Na het omkleden konden de G-Storks niet wachten en renden zij meteen het veld op. Hier werd nog even een balletje getrapt en afgerond op het doel, voordat de officiële aftrap van de Bijzondere Eredivisie plaatsvond. Bij deze aftrap waren alle deelnemende teams aanwezig. Iedereen stond te popelen om te beginnen. Voorafgaand aan de wedstrijden werden er nog hartelijk handen geschud als teken van onderlinge sportiviteit.

Clean sheet voor keeper Dion

Eindelijk kon de eerste wedstrijd beginnen. Het werd ADO Den Haag niet gemakkelijk gemaakt tegen NAC Breda. Gelukkig stond de verdediging goed met Jayson, Jack, Arend en keeper Dion. De G-Storks wisten uiteindelijk met 0-1 te winnen in een gelijk opgaande wedstrijd door een doelpunt van Sebastiaan! Keeper Dion hield verschillende schoten tegen en behaalde een ‘Clean Sheet’ in deze wedstrijd!

Mooie overwinning op SC Heerenveen

De tweede wedstrijd was tegen SC Heerenveen. In het begin van de wedstrijd maakten de G-Storks al snel de 1-0. Het was wederom Sebastiaan die scoorde. Vlak erna volgde de 2-0 door Jack met een fantastische hakbal. Het middenveld van ADO Den Haag met Aynur, Julia, Kasper, Tom en Levi verrichtte heel veel loopwerk. Vooral Mels was niet te stoppen door de spelers van Heerenveen, hij was overal te vinden op het veld! Na twee doelpunten van aanvaller Rorik, Kasper en een eigen doelpunt van Heerenveen kwam de aanvalsstorm van ADO Den Haag enigszins tot rust. De Friezen hielden de eer hoog door nog twee keer te scoren, waardoor deze wedstrijd eindigde in een 6-2 overwinning!

Wij winnen en verliezen samen

Na de tweede wedstrijd was het tijd voor een welverdiende pauze. De spelers verzamelden in de kleedkamer, waar Ajax hen een smakelijke lunch aanbood. Na goed gegeten te hebben, waren de G-Storks klaar voor de derde en laatste wedstrijd van de dag.
De derde wedstrijd werd gespeeld tegen Go Ahead Eagles, ook de Eagles uit Deventer waren deze dag nog ongeslagen. ADO Den Haag was goed aan het spelen en creëerde mooie kansen, maar de keeper van Go Ahead Eagles hield zijn team in de wedstrijd. Go Ahead Eagles wist in de tweede helft wel twee keer te scoren zodat de laatste wedstrijd met 2-0 werd verloren. Maar de G-Storks konden met opgeheven hoofd het veld verlaten! De kernwaarden van ADO Den Haag (Samen, Duidelijk, Trots, Ontwikkeling en Bluf) werden in de praktijk gebracht: ‘Wij winnen en verliezen samen’, ‘Wij helpen elkaar’, ‘Wij zijn trots om samen te mogen spelen’, ‘Wij worden beter in voetballen’ en ‘Wij geven alles’!

Na afloop van de wedstrijd werden er nog penalty's genomen door beide teams. Keeper Dion hield een aantal mooie schoten tegen, maar kon niet voorkomen dat de penaltyserie werd gewonnen door Go Ahead Eagles.

Na de derde wedstrijd was deze dag vol voetbal alweer voorbij. De G-Storks kleedden zich om en vertrokken snel met de ADO-bus van Van Heugten Tours naar Den Haag. Voldaan en vermoeid kwamen zij weer aan bij het Bingoal stadion, met mooie herinneringen aan een dag vol plezier en sportiviteit.